Cedevita Olimpija ispustila dobijeno, srpski Virtus izbegao prvi poraz

Izvor: B92, 02.Mar.2021, 23:58

Cedevita Olimpija ispustila "dobijeno", "srpski" Virtus izbegao prvi poraz

Košarkaši Virtusa pobedilis u Cedevita Olimpiju posle produžetaka 108:98 u meču Top16 faze Evrokupa u Ljubljani.

Izabranici Saše Đorđevića u Stožicama bili su na korak do prvog poraza u ovom takmičenju ove sezone, ali su kroz dramu "preživeli" u dodatnom vremenu.

Cedevita Olimpija je uspela u drugom poluvremenu da preokrene -14, na minut i po do kraja imala+7, ali joj ni to nije bilo dovoljno, iako je imala mega-raspoloženog Jaku Blažiča sa 29 poena. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ušlo se u penal završnicu, Miloš Teodosić je držao goste, da bi u poslednjem napadu promašio produžetak, ali opet došao do lopte i prosledio je Marku Belineliju dve sekunde pre kraja.

I Italijan je pogodio.

U dodatnih pet minuta raspucao se Kajl Vims, Teodosić je delio lopte i Virtus je rutinski preokrenuo.

Vims je meč završio sa 25 poena, Belineli je imao 16, a Teodosić 14, uz 12 asistencija.

Kod Cedevite, koja je pobedom mogla da osigura četvrtfinale, pored Blažiča istakli su se Edo Murič sa 18 i Luka Rupnik sa 16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.