Cedevita Olimpija će imati i svoj razvojni klub - Šta mislite, gde će se takmičiti?

Izvor: Sportske.net, 04.Jun.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita Olimpija će imati i svoj razvojni klub - Šta mislite, gde će se takmičiti?

Novi plan Tedeskija, neće se zaustaviti na fuziji sa Olimpijom.

Košarkaška vest dana u regionu je ozvaničenje fuzije Cedevite i Olimpije u klub koji će ubuduće igrati u Ljubljani, pa je tako Slovenija dobila svog predstavnika u ABA ligi, iako je Olimpija na kraju minule sezone ispala, a Hrvati su neočekivano ostali bez jednog svog predstavnika.

Videćemo da li će i na koji način Hrvatski košarkaški savez reagovati na ovaj potez prvog čoveka Cedevite >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Emila Tedeskija, koji međutim, ipak ne želi da se potpuno preseli iz Zagreba.

Naime, hrvatski mediji danas navode da će Cedevita Olimpija imati i svoj razvojni klub, koji će se zvati Cedevita Junior i čije će sedište ostati u Zagrebu. Plan je da ta ekipa nastupa, možda već od sledeće sezone u elitnom rangu takmičenja u Hrvatskoj, a kasnije, ko zna, možda doguraju i do regionalne lige.

Ipak, postoji i mogućnost da najpre krenu iz najnižeg ranga, ukoliko propisi tako nalažu, a predsednik Stručnog saveta HKS Dino Rađa priznaje da se u tim pravnim zavrzlamama ne snazali baš najbolje.





''Nisam pravnik i stvarno ne znam što napraviti po ovom pitanju. Ovakva situacija nikad se nije dogodila kod nas. U NBA ligi je tako nešto normalno. Gazda kluba, kad shvati da u nekom drugom gradu može imati bolje uslove, preseli franšizu, ali ni tamo se to ne može dogoditi bez pristanka klubova.







Poenta je da ne bismo, ako je nešto u interesu hrvatske košarke, trebali robovati papirima i pravilnicima. Trebali bismo biti fleksibilniji. No, nisam ja predsednik Saveza'', konstatovao je Rađa, a prenosi ''Index''.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.