Čaviću srebro na 50 metara delfin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaviću srebro na 50 metara delfin

RIJEKA - Srpski plivač Milorad Čavić osvojio je večeras srebrnu medalju u trci na 50 metara delfin na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci.

Čavić je trku isplivao u vremenu od 22 sekunde i 36 stotinki, što je za 13 stotinki bilo sporije od vremena novog evropskog prvaka Francuza Amarija Levoa (22.23).

Treće mesto i bronzana medalja pripala je Špancu Rafaelu Perezu Munjozu, koji je zabeležio vreme od 22 sekunde i 48 stotinki.

Srpski plivač >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u petak osvojio zlatnu medalju u trci na 100 metara delfin, uz novi evropski rekord.

Levo - rekorder

Francuski plivač Amori Levo oborio je na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci svetski rekord u disciplini 50 metara leptir, pošto je danas u kvalifikacijama ovu deonicu isplivao u vremenu 22,18 sekundi.

Levo je popravio prethodni najbolji svetski rezultat, kojeg je postavio 6. decembra na mitingu u francuskom Anžeru, za 11 stotinki.

Drugo mesto iza Levoa, kome je ovo treći svetski rekord na EP u Rijeci, zauzeo je njegov zemljak Frederik Buske u vremenu 22,65, dok se Miloprad Čavić plasirao u polufinale trećim rezultatom u kvalifikacijama - 22,70 sekundi.

U polufinale se plasirao i srpski reprezentativac Ivan Lenđer koji je u kvaklifikacijama trke na 50 metara leptir stilom zauzelo 13. mesto, ostvarivši rezultat od 23,50 sekundi.

Polufinale je na programu danas u 16,37 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.