Čavić u finalu na 50m delfin

Izvor: Blic, Beta, 26.Jul.2009, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić u finalu na 50m delfin

Milorad Čavić je postavio novi nacionalni i lični rekord vremenom 22,75 i plasirao se u finale discipline 50 metara delfin na Svetskom prvenstvu u Rimu.

Najbolji srpski plivač je od početka do kraja trke vodio i slavio je sa ubedljivom prednošću od 25 stotinki ispred Brazilca Nikolasa Santosa. Čavićevo vreme je drugo najbrže pred finale, a na prvom mestu je aktuelni svetski rekorder Rafael Munjoz Perez sa 22,68 sekundi.

Finalna trka na programu je sutra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />


Ranije danas Čavić je do polufinala stigao vremenom 22,93, a tada je najbolji bio Roland Šuman iz Južne Afrike, koji je rezultatom od 22,90 sekundi postavio rekord takmičenja. Isto vreme isplivao je i aktuelni svetski rekorder Rafael Munjos Peres iz Španije.

Drugi srpski predstavnik u istoj disciplini Ivan Lenđer zabeležio je rezultat od 23,51 sekund čime je postavio lični rekord, ali mu je polufinale izmaklo za tri stotinke.

Srbiju je jutros predstavljao i Đorđe Marković, koji nije uspeo da se plasira u finale u disciplini 400 metara slobodnim stilom.

Marković je stazu preplivao za tri minuta i 54,87 sekundi, što je bio 34. rezultat u konkurenciji 94 takmičara.

Silađi bez polufinala na 100 metara prsno

Plivački reprezentativac Srbije Čaba Silađi nije danas uspeo da se plasira u polufinale u disciplini 100 metara prsno.

Silađi je 100 metara preplivao za minut i 20 stotinki, ali mu je za učešće u polufinalu nedostajalo 15 stotinki, pošto je za toliko brži bio Nemac Johanes Nojman, 16. u kvalifikacijama.

Srpski plivač je zauzeo 18. mesto u konkurenciji 142 takmičara.

Najbolje vreme zabeležio je Australijanas Brenton Rikard, koji je rezultatom 58,98 sekundi postavio rekord takmičenja.

Šest svetskih rekorda prvog dana RIM, 26. jula (Tanjug) - Prvog dana plivačkih takmčenja na SP u Rimu oboreno je šest svetskih rekorda.

Amerikanka Arijana Kukors oborila je rekord na 20o mešovito, pošto je u polufinalu stazu preplivala u vremenu 2:07,03, što je za sekundu i 42 stotinke brže od dosadašnjeg rekorda, koga je postavila Stefani Rajs na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Italijanka Federika Pelegrini oborila je sopstveni svetski rekord na 400 metara slobodno. Ona je u finalu zabeležila vreme od 3:59,15 minuta, što je za 86 stotinki bolje od vremena koje je ostvarila pre samo meseca dana na mitingu u Peskari.

Nemac Pol Biderman oborio je rekord u disciplini 400 metara slobodno. Biderman je osam dužina bazen preplivao u vremenu 3:40.07 minuta i na taj način za samo jednu stotinku nadmašio slavnog Australijanca Jana Torpa koji je od 2002. godine držao svetski rekord u vremenu 3:40,08 minuta.

Šveđanka Sara Sjostrom postavila rekord u disciplini 100 leptir u polufinalnoj trci. Sjostrom je stazu preplivala u vremenu 56,44 sekunde, što je za 17 stotinki brže od dosadašnjeg rekorda Holanđanke Inge De Bruijn.

Ženska štafeta Holandije u disciplini 4x100 slobodno rekord je oborila u vremenu od 3:31,72 minuta. Na taj način Holanđanke su popravile sopsteveni rekord, postavljen u Ajndhovenu u martu prošle godine, za sekundu i 90 stotinki.

U trci štafeta, Nemica Brita Štefen popravila je za 34 stotinke sopstveni svetski rekord na 100 slobodno, pošto je dve dužine bazena preplivala u vremenu 52,22 sekunde.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP, Rim: Čavić u finalu

Izvor: Sportal.rs, 26.Jul.2009

Najbolji srpski plivač, Milorad Čavić, plasirao se u finale trke na 50 metara delfin stilom na Svetskom prvenstvu u Rimu.Čavić je bio najbrži u drugoj polufinalnoj trci, a zabeležio je razultat od 22,75 sekundi čime je popravio i lični i ..

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.