Čavić najavljuje dva finala SP

Izvor: B92, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić najavljuje dva finala SP



Evropski šampion u disciplini 100 metara delfin Milorad Čavić izjavio je u Beogradu da se nije osećao samouvereno na takmičenju u Helsinkiju i da bi bio zadovoljan i da nije osvojio zlatnu medalju.

Čavić je na Evropskom prvenstvu u malim bazenima, koje je održano u Helsinkiju, osvojio zlatnu medalju na 100 m delfin i srebrnu medalju na 50 m slobodno.

"Nije mi bilo lako, ali mi je drago što sam se vratio u svetski vrh. Kada sam došao u Helsinki, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uopšte se nisam osećao sigurnim. Bio sam zadovoljan i kada sam osvojio srebro", rekao je Čavić na konferenciji za novinare.

Čavić očekuje da će se na Svetskom prvenstvu, koje se u martu održava u Melburnu, plasirati u dva finala, u slobodnom stilu i delfinu.

"Očekujem dva finala. Imam još tri meseca vremena da treniram. Videću... Možda ću uzeti medalju", rekao je Čavić i dodao da će pre toga morati da se dogovori o izostancima sa profesorima na američkom univerzitetu Berkli, gde završava studije političke ekonomije.

Na pitanje da li je moguće da još napreduje do Olimpijade 2008. godine u Pekingu, on je odgovorio:

"U maju završavam sa studijama u SAD. Možda ću posle toga otići u kamp Genadija Tureckog u Švajcarskoj. Bilo bi dobro da radim sa bivšim trenerom Aleksandra Popova."

Direktor plivačkog kluba Partizan Petar Popović zadovoljan je što je Čavić, posle mnogo problema koji su ga pratili prethodne dve godine, uspeo da se vrati na veličanstven način u sam vrh svetskog plivanja.

Menadžer najboljeg srpskog plivača Goran Karadžić podsetio je da je Čaviću obećan stan kada je oborio rekord 2003, a da on još spava kod svoje bake kada dođe u Beograd.

"Roditelji su mnogo pomogli. Međutim, veliki problem će nastati kada Čavić završi fakultet. Nadam se da ćemo pronaći sponzore kako bismo stvorili uslove da može normalno da trenira i ostvaruje dobre rezultate", rekao je Karadžić.

Na kraju, Milorad Čavić je rekao da posle završetka studija namerava da se vrati u Srbiju i da, za sada, nije razmišljao da pliva za neku drugu državu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.