Čavić: Nisam bio spreman za EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić: Nisam bio spreman za EP

BEOGRAD - Plivač Srbije Milorad Čavić izjavio je danas da "uopšte nije bio spreman" za Evropsko prvenstvo u malim bazenima gde je osvojio zlatnu medalju i oborio evropski rekord na 100 m delfin i srebrnu medalju u istoj disciplini na 50 m.

"Bilo mi je kao da mi neko sada kaže: 'idemo u Dubai'. Trener mi je rekao nedelju dana pre početka da idemo u Rijeku. Rekao sam OK, idemo. Za vremem takmičenja nisam puno razmišljao o konkurenciji, nisam ni hteo da budem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tamo", rekao je Čavić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Čavić je pre odlaska na Evropsko prvenstvo optužio Ministarstvo omladine i sporta da mu nisu isplatili obećane nagrade za postignute rezultate, kao i da u Beogradu nema uslove da trenira.

Prema njegovim rečima, imao je potrebu da odbrani titule i veoma je srećan što je isplivao najbolja vremena u svojoj karijeri.

"Verujem, kada bih ponovo plivao na 50 m delfin da bih mogao da osvojim zlatnu medalju, ali nažalost nedelju dana pre takmičenja u Beogradu nisam mogao da vežbam startove, jer nemamo startne blokove na Banjici", rekao je Čavić.

Najbolji plivač Srbije dodao je da je "na kraju ispalo mnogo bolje nego što je očekivao".

"Što se moje karijere tiče mislim da sam ostvario sve što sam želeo. Posle Olimpijskih igara u Pekingu, nametnuo sam sebi novi cilj - da postanem svetski šampion sledeće godine", rekao je Čavić.

On je naglasio da ne može da tvrdi da će uspeti u svojoj nameri, jer ne zna koliko brzo će plivati Majlk Felps, ali da je siguran da još može da napreduje.

Menadžer i trener Čavića Predrag Popović istakao je da će "Milorad ići na obaranje aktuelnog svetskog rekorda".

"Najvažnije da je isplivao svoje najbolje rezultate, oborio jedan evropski rekord i vrlo malo mu je nedostajalo za svetski. Sve je to u sklopu priprema za Svetsko prvenstvu u julu naredne godine u Rimu. Svima je bačena rukavica, pa neka dođu i pokažu šta znaju", rekao je Popović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čavić: Nisam bio spreman za EP, niti želeo da budem tamo

Izvor: RTS, 16.Dec.2008

Plivač Srbije Milorad Čavić izjavio je da "uopšte nije bio spreman" za Evropsko prvenstvo u malim bazenima gde je osvojio zlatnu medalju i oborio evropski rekord na 100 m delfin i srebrnu medalju u istoj disciplini na 50 m. .."Bilo mi je kao da mi neko sada kaže: 'idemo u Dubai'. Trener mi je rekao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.