Ćavi o rasizmu, ali i o pojačanjima: Mesi? Sve još lebdi u vazduhu

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 21:07

Ćavi o rasizmu, ali i o pojačanjima: Mesi? Sve još lebdi u vazduhu

Fudbaleri Barselone u utorak od 22 časa očekuje gostovanje Valjadolidu u 36. kolu La Lige.

Sa titulom u džepu, trener Ćavi Ernandes mirno je razgovarao sa novinarima na razne teme, a dotakao se i slučaja fudbalera Reala, Vinisijusa Žuniora, koji je posle meča u Valensiji rekao da su ga vređali na rasističkoj osnovi.

On je na društvenim medijima napisao i da u Brazilu Španiju vide kao zemlju rasizma, na šta mu je Ćavi odgovorio.

"Španija nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlja rasizma. Ne smemo ići tako daleko, ai je slučaja rasizma svakako bilo. Moramo da osudimo to i da obrazujemo ljude. U takvom smo okruženju gde nas vređaju i govore razne stvari. Veoma je teško ne odgovoriti. Nemao obrazovano okruženje u svetu fudbala", kaže Ćavi.

Dugo se priča i o povratku Lionela Mesija na Kamp Nou. I o tome je Ćavi pričao.

"Šta da kažem navijačima Barseloen? Sve je u vazduhu, ali zavisi od mnogo stvari. Ne mogu da kažem mnogo više, on je spektakularan fudbaler, prijatelj sam sa njim i videćemo hoće li se to desiti ili ne. Sve će zavisiti i od njegovih namera".

Kada je reč o letnjem prelaznom roku, otkrio je i na šta će ciljati.

"Novi desni bek nije naš prioritet sada. Ali Buskets odlazi tako da je potrebno zameniti njega. Kimih? Veoma je dobar igrač, jedan od najboljih na svojoj poziciji. Neću pričati više, direktor Sosijedada nije bio srećan kada smo pričali o Zubimendiju", dodao je trener Barselone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.