Ćavi i Inijesta predvode listu za tim godine

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Nov.2012, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćavi i Inijesta predvode listu za tim godine

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i Udruženje fudbalskih profesionalaca (FIFPro) objavili su listu od 15 veznih igrača koji konkurišu za tim godine, a predvodi ih dvojac iz Barselone, Ćavi Ernandes i Andres Inijesta.
Pored Ćavija i Inijeste, za najbolji tim godine iz Barselone konkurišu još Sesk Fabregas i Serhio Buskec, dok su iz madridskog Reala trojica kandidata – Ćabi Alonso, Mesut Ozil i Luka Modrić.
Preostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << osam veznih igrača na listi su Stiven Džerard (Liverpul), Eden Azar i Frenk Lampard (Čelsi), Andrea Pirlo (Juventus), Frank Riberi i Bastijan Švajnštajger (Bajern Minhen), David Silva i Jaja Ture (Mančester Siti).
Za golmana najboljeg tima u 2012. konkurišu Đanluiđi Bufon (Juventus). Iker Kasiljas (Real Madrid), Petr Čeh (Čelsi), Džoe Hart (Mančester Siti) i Manuel Nojer (Bajern Minhen), dok lista napadača tek treba da bude obelodanjena.
FIFA i FIFPro pre tri dana su objavili listu od 20 odbrambenih igrača koji konkurišu za tim godine, na kojoj je i defanzivac Čelsija i reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.
Najbolja postava, koju bira 50.000 članova FIFPro, biće proglašena prilikom dodele nagrade „Zlatna lopta” za igrača godine 7. januara u Cirihu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.