Čast za Karija u Severnoj Karolini

Izvor: MVP.rs, 26.Jan.2017, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čast za Karija u Severnoj Karolini

Dres sa brojem 20 je povučen iz upotrebe.

Ekipa Golden Stejta je prethodne noći slavila na gostovanju Šarlotu rezultatom 113:103, a veliki doprinos pobedi gostiju dao je Stefan Kari. Jedna od najvećih zvezda u NBA ligi je meč završila sa 28 poena i šest asistencija. Samo dan ranije plejmejker Voriorsa je doživeo veliku čast u Severnoj Karolini.

Naime, Kari je najveći deo svog detinjstva proveo u Šarlotu, gde je njegov otac punih 10 godina (1988-1998) >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << branio boje Hornetsa. Kada je Del Kari okončao profesionalnu karijeru 2002. godine u Torontu porodica se vratila u Severnu Karolinu. Staf je pohađao Šarlot Kristijan Skul, koju je tri puta vodio do titule u konferenciji. Kako su Voriorsi dan ranije doputovali u Šarlot, Kari je prisustvom uveličao povlačenje iz upotrebe njegovog dresa sa brojem 20.

Posle srednjoškolske karijere Kari je želeo na Virdžinuju Tek, ali mu koledž koji je pohađao njegov otac nije ponudio punu stipendiju i važnu ulogu u timu, pa se opredelio za Dejvidson. Voriorsi su ga birali sa sedme pozicije na Draftu 2009, a on im je vratio titulom 2015. godine. Sjajni plejmejker je biran za MVP-a lige u poslednje dve sezone.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.