Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2020, 16:39

Carsko selo moglo bi da bude hit u Bugarskoj

Klub iz Sofije je osnovan pre samo pet godina, a ovo mu je druga sezona u elitnom šampionatu naših istočnih suseda. Na klupi sedi Ljubo Penev

Selo u Sofiji? Još i carsko... Nemojte da vas buni ime mladog bugarskog kluba koji je osnovan pre samo pet godina, a već igra drugu sezonu u najboljoj ligi naših istočnih komšija. Carsko selo je klub iz sofijskog naselja Dragalevci.

Privatizacija kod naših istočnih komšija napravila je fudbalsku revoluciju. Najtrofejniji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klub u zemlji, CSKA, ugasio se pre nekoliko godina, pa je fuzijom sa Liteksom nastao CSKA Sofija, pravni naslednik kluba Vojske Bugarske. Stvoren je i novi CSKA 1948 Sofija, dok je Ludogorec, ekipa iz gradića Razgrada sa svega 40.000 stanovnika, postao najbolji klub u zemlji, devetostruki uzastopni šampion. Igrao je i grupnu fazu Ligu šampiona i Lige Evrope. Možda uskoro tim primerom krene i Carsko selo.

Klub je osnovan nekadašnji predsednik CSKA Stojne Manolov, prvo pod nazivom Akademija fudbala u Carskom selu. U prvom planu je bio razvitak mladih fudbalera. U jesen 2015. godine vlasnik Manolov je najavio partnerstvo sa španskom Malagom. Prvi trener kluba bio je Todor Ivančev. Od 2016. godine klub je počeo da se takmiču u drugoj ligi Bugarske. Prošle godine je izboreno debitantsko učešće u elitnom rangu, a u ovom šampionatu ekipa iz prestonice ima mnogo veće ambicije. Cilj je izlazak u Evropu. Na startu sezone u Sofiji je pao Etar sa 3:0.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na klupi Carskog sela sedi veliko ime bugarskog fudbala, Ljuboslav Ljubo Penev, nekadašnji golgeter CSKA Sofije, Valensije i Atletiko Madrida. On je u trenerskim vodama od 2009. godine. Sedeo je uglavnom na klupama timova iz otadžbine, CSKA Sofije u tri navrata, Liteksa, Botev Plovdiva, a imao je i epizodu u Španiji, vodio je B tim Valensije. Bio je i na kormilu bugarske reprezentacije, a od 30. aprila ove godine postao je trener Carskog sela.

Posle odličnog meča na premijeri, ekipa iz Sofije danas (16.45) dočekuje Montanu i ima ulogu blagog favorita. Za razliku od Ludogoreca i CSKA Sofije gde igraju Legije stranaca, okosnicu Carksog sela čine bugarski igrači. U timu su i četvorica stranaca. U prvom kolu mesto u startnoj postavi dobili su Francuz, napadač Salif Sise, Brazilac Anderson i Španac Hulio Rodrigez. Šansu na klupi u nastavku meča dobio je i Holanđanin Dilan Mertens, nekadašnji đak čuvene Ajaksove škole fudbala.

Iako klub bez podške navijača, odlični uslovi u modernom sportskom centru, finansijska jačina, velike ime na klupi, daju osnove da se ovaj novokomponovani tim iz Sofije u narednim godinama vine u vrh bugarskog fudbala.

Montanu, današnjeg rivala u drugom kolu šampionata Bugarske, sa klupe predvodi Nikola Spasov, prošle sezone trener Carskog sela. On je napustio tim tokom prekida sezone u aprilu usled pandemije virusa korona. Defanzivac Montane Preslav Petrov neće igrati zbog povrede na koji je zadobio na premijeri nove sezone. Penev za ovaj meč ne računa na defanzivca Martina Kavdanskog koji očekuje transfer narednih dana.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U drugom meču dana (19.00) Beroe dočekuje novog člana elite, CSKA 1948 Sofiju. Goste sa klupe predvodi Krasimir Balakov. Ekipa iz Stare Zagore je na premijeri pobedila Levski u Sofiji sa 2:0 i ima ulogu favorita. Klub iz prestonice je odigrao 2:2 sa imenjakom na premijeri, a za ovaj klub igra i legenda bugarske lige, Martin Kamburov, koji uskoro puni 40 godina. On je drugi strelac u istoriji najbolje lige naših suseda, a postigao je pogodak u prvom kolu šampionata Bugarske protv CSKA Sofije.

BUGARSKA 1 – 2. KOLO

Petak

Ludogorec - Slavija Sofija 3:0 (1:0)

Subota

Lokomotiva Plovdiv - Botev Vraca 2:1 (1:1)

Arda - Levski 1:1 (1:0)

Nedelja

Etar - Černo More 0:4 (0:2)

CSKA Sofija - Botev Plovdiv 2:1 (1:0)

Ponedeljak

16.45: (2,05) Carsko Selo (3,30) Montana (3,45)

19.00: (1,80) Beroe (3,45) CSKA 1948 Sofija (4,20)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.