Čarolija veterana (video)

Izvor: MVP.rs, 18.Sep.2015, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čarolija veterana (video)

Španski centar je odigrao neverovatnu utakmicu u polufinalu Evrobasketa.

Kada jedan centar u 36. godini pretrči atletu kakav je Floran Pjetrus i snažno zakuca i kada defanzivnoj mašineriji kakva je Francuska, pred 27.000 neprijateljski nastrojenih navijača, ubaci 40 poena onda takvog košarkaša možemo opisati samo rečju MAJSTOR! Pau Gasol je prethodne večeri odigrao jednu od najboljih partija u svojoj bogatoj karijeru i jednu najlepših košarkaških predstava >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << viđenih u poslednje vreme, posebno na evropskim terenima.

Španski centar je sa 40 poena (12/21 iz igre, 16/18 slobodna bacanja), 11 skokova, 11 iznuđenih faulova i tri blokade predvodio Crvenu furiju do pobede nad Trikolorima rezultatom 80:75 posle produžetka. Na taj način Španija se plasirala u finale 39. Evropskog prvenstva, kao i na Olimpijske igre narednog leta.

Rival četi Serđa Skariola u finalu biće bolji iz susreta Srbije i Litvanije. Drugo polufinale igra se u petak od 21 sat, a direktan prenos možete da gledate na prvom programu "Radio-televizije Srbije".

(foto: FIBA / Ciamillo - Castoria / Marchi)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.