Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2021, 12:59

Čarobni štapić nema, ali bi mu jedan centar dosta pomogao

Visoki ciljevi zahtevaju visoke igrače

Rezultatski uspešno počeo je Željko Obradović drugi mandat na klupi Partizana - pobedom u Zadru. Utisci su pomešani, prvi je meč u sezoni, u gostima, bez bolesnog Rodiona Kuruca… Nije baš idealan trenutak za izvlačenje velikih zaključaka. Najvažnije Parnom valjku jeste da je ostvario trijumf. Na kraju, to će pamtiti.

Ali, jedna stvar se nameće sama po sebi još od pripremnih mečeva, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << do Zadra: Partizanu nedostaje (barem još jedan) klasičan centar.

Nekoliko puta se događalo da visoki igrači Zadra uhvate dva ili tri puta loptu u reketu crno-belih (u istom napadu), tako da se već kroz te situacije dalo naslutiti da je crno-belima potreban još jedan "visoki" u rotaciji. Istorija nas je naučila da se bez njih teško može do velikih rezultata. Partizan trenutno kaska u tom pogledu. Posebno kada se gleda u odnosu na konkurente u regionu.

Startna petica, Balša Koprivic,a odigrao je 13 i po minuta i nije se upisao u strelce. Šutnuo je jednom za dva i nije bio precizan sa poludistance. Svemu je dodao četiri skoka.

Dušan Miletić je tokom priprema dobijao minutažu na petici, ali u Zadru nije ulazio u igru.

I dok se još čeka na definitivni ishod situacije oko Vila Mozlija, deluje da crno-belima nedostaje „meso“ i snaga ispod obruča.

Ulogu “petice” mogu da odrade Zek Ledej i Alen Smailagić, ali i Smajli nije uhvatio ritam u Dalmaciji (završio meč sa pet poena i dva skoka), što može donekle da se opravda činjenicom da se tek vratio iz povrede .

Jedini od visokih igrača koji je svakako zaslužio odličnu ocenu je Ledej sa dabl-dabl učinkom od 10 poena i 10 skokova, obogaćenim sa dve asistencije i jednom ukradenom loptom.

Slična je priča bila i na pripremnim mečevima. Protiv Ulma Koprivica je ubacio 14 poena, a dva Miletić koji je isto toliko postigao Panatinaikosu i Fenerbahčeu, a četiri više Efesu. Mozli se po svemu sudeći neće vraćati.

Dakle, padaće mnogo tereta u tom smislu na Ledeja i Smailagića, koji bi na papiru trebalo da se bave najviše pozicijom četiri.Amerikanac je protiv Zadra igrao čak 32 minuta.

Vide se Partizanove manjkavosti ispod koša i kroz brojke visokih igrača Zadra. Uroš Luković (11 poena, četiri skoka), Domagoj Vuković (16 poena, sedam skokova) i Aleksandar Bursać (osam poena, četiri skoka) pravili su prilične probleme crno-belima u reketu, posebno na skoku.

"Po našem izboru imamo najmlađi tim u Evrokupu. Tražimo još jedno pojačanje, visokog igrača, da kompletiramo roster", rekao je Savić polovinom septembra.

Sa druge strane, Parni valjak može da bude zadovoljan učinkom bekova i krila. Panter i Mur su rešili duel, Avramović je pokazao koliko je opasan u napadu, Zagorac je imao veliki uticaj tokom druge deonice, Trifunović nagovestio da bi mogao da napravi iskorak, Madar je ubacio važnu trojku… Crno-beli su gađali ukupno 37% za tri poena, što je takođe pozitivna stvar kojoj je doprineo Ledej sa dve trojke, a Smailagić sa jednom.

Sam Obradović je posle pobede istakao da postoje detalji koje njegovi igrači treba da isprave.

"Pred nama je mnogo detalja koje treba da popravimo i da igrači shvate. Prva pobeda, to je satisfakcija. Moraćemo da radimo na detaljima", rekao je Obradović.

Napominjali su prethodnih sedmica iz kluba da samim dolaskom Obradovića posao nije završen, da Partizan samim tim neće automatski biti promovisan u Evroligu, već da je pred crno-belima mnogo izazova i da je potrebno vreme za uspeh. I bili su u pravu.

Obradović jeste najveći, ali nije mađioničar. Čarobni štapić nema, ali bi mu kvalitetan visoki igrač značajno pomogao...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.