Car Čagin nema milosti

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Jan.2011, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Car Čagin nema milosti

Specijalno za 'Sportski žurnal' sa Dakar relija
Piše: Predrag Milinković
Pobednici se već naziru, Al Atijah je posle problema sa vešanjem na automobilu Karlosa Sainca tokom etape od Čilesita do San Huana, stekao ogromnu prednost.
 U konkurenciji motociklista Marko Koma može da prokocka trijumf samo ukoliko napravi neku veliku grešku, dok je Vladimir Čagin kod kamiondžija skoro nedostižan. Ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Alehandro Patroneli ne bi trebalo da ima prepreke do trijumfa u konkurenciji kvadova.
 Španac Marko Koma pobedio je i 12. etapu od San Huana do Kordobe posle više od šest časova sa 37 sekundi prednosti u odnosu na Francuza Sirila Desprea. Ovakav rasplet etape Komi je doneo povećanje prednosti u generalnom plasamnu i njegova prednost upravo nad Despreom iznosi više od 16 minuta.
Gabor Sagmajster, uprkos problemima sa motorom. nastavlja ka cilju.
 – Trokira već u drugoj brzini. Ozbiljni problemi nastaju kad vozim po dinama. Razlog je najverovatnije visoka temperatura. To su mom mehaničaru Kajzeru Torstenu rekli u KTM-u. U San Huanu objavili su zvanično 45 Celzijusa, srećom u Kordobi je malo svežije. Pored toga, ovo je stari model, sa kojim sam već prešao 24.000 kilometara na prethodnom Dakaru, u Abu Dabiju i sada u Čileu i Argentini. I to može biti uzrok, samo da izdrži do Buenos Airesa.
 Nalazite se 64. mesto u generalnom poretku.
 – Još uvek žalim zbog vremenske kazne koju sam zaradio pre nekoliko dana. Propušteni ček point papreno me je skupo koštao – tri sata kazne, uz 60 minuta zbog nekog papira koji nisam potpisao. Da nije toga bio bih 54. u generalnomplasmanu, što je bolje nego prošle godine. Međutim, sada razmišljam samo o tome da stignem na cilj – završio je Sagmajster.
 Posle neverovatne žege u San Huanu, tražeći smeštaj ka Kordobi, uleteli smo u takvu oluju tokom noći, da su se čitava kola tresla od našeg straha. Grmelo je i sevalo 20-tak minuta kao u samom paklu, a onda se odjednom sve stišalo. Kao da ništa nije bilo. To je Južna Amerika...
 Rezultati 12. etape San Huan – Kordoba:
 Motocikli: 1. Koma (Španija) 6:42:42 časova, 2. Despre (Francuska) + 37, 3. Rodrigez (Portugal) + 7:21, 4. Lopez Kontardo (Čile) + 10:03, 5. Kodi (SAD) + 15:45...
 Kamioni: 1. Čagin (Rusija) 2:45:34, 2. Kabirov (Rusija) + 48, 3. Vila (Španija) + 4:29, 4. Ehter (Nemačka) + 6:43, 5. Dusters (Belgija) + 7:05....
 Generalni plasman, motocikli: 1. Koma (Španija) 1:57:37, 2. Despre (Francuska) + 16:36, 3. Lopez Kontardo (Čile) + 59:27, 4. Rodrigez (Portugal) + 1:42:31, 5. Pedrero Garsija (Španija) + 3:06:14...
Kamioni: 1. Čagin (Rusija) 22:54:14, 2. Kabirov (Rusija) + 31:19, 3. Nikolaev (Rusija) 3:15:45, 4. Mardeev (Rusija) + 5:42:26, 5. Ehter (Nemačka) + 5:44:50...
TUGA U KARAVANU
 Samo etapa preostala je do kraja. Buenos Aires čeka junake Dakara, ali posle informacije da je ovaj reli odneo još jedan život, euforija se malo stišala. Na brifingu vozača u San Huanu bilo je tužno.
 – Svi smo bili pogođeni kad smo čuli da je nastradao jedan navijač 30 kilometara pre kraja etape. To znači da je bio duboko unutar „specijale“. Mnogo je navijača i policija jednostavno ne može sve da iskontroliše. Na specijalnom ispitu je izuzetno je opasno i svi moraju da budu oprezni. Na tom mestu zabranjeno je prisustvo publike. Žao nam je svima, ali to je Dakar. I prošle godine u okolini Korodobe poginuo je jedan navijač – objašnjava Gabor Sagmajster.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dakar Reli: Komi se smeši pehar!

Izvor: Sportal.rs, 14.Jan.2011

Španac Mark Koma nalazi se nadomak osvajanja ovogodišnjeg Dakar Relija u konkurenciji motociklista. Pred poslednju etapu koja se vozi u subotu Koma je stekao velikih 16 minuta i 36 sekundi prednosti u odnosu na prvog pratioca u generalnom plasmanu, Francuza Sirila Desprea.

Nastavak na Sportal.rs...

Dakar 2011: Koma, Sainc i Čagin pobednici 12. etape

Izvor: AutoBlog, 15.Jan.2011, 03:34

Španski motociklista Mark Koma pobednik je 12. etape Relija Dakar koja je vožena od San Huana do Kordobe.Koma je ostvario vreme od šest časova, 42 minuta i 42 sekunde. Drugo mesto je zauzeo je Francuz Siril Despre koji je za pobednikom kasnio 37 sekundi. Srpski motociklista Gabor Sagmajster stigao...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.