Čanak: Tek je početak!

Izvor: Mondo, 29.Sep.2018, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Tek je početak!

Pobeda nad Cedevitom u Zagrebu "ima težinu", ali mora da se materijalizuje u narednim utakmicama, kaže trener crno-belih.

Ekipa Partizana nije mogla da poželi bolji start u ABA ligi.

Crno-beli su protiv Cedevite vodili 39 minuta, najviše sa 22 poena prednosti, a na kraju su slavili rezultatom 87:84.

Evo šta je na konferenciji za novinare u zagrebačkom Domu sportova izjavio Nenad Čanak.

"Izuzetno bitna pobeda za tim Partizana, koji je mlad >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i još uvek u stvaranju. Ona je podstrek za naredne utakmice u ABA ligi. Dobiti Cedevitu na njenom terenu nije nešto što je na ovim prostorima uobičajeno, tako da naša pobeda ima tu težinu. Međutim, rekao sam igračima da je tek početak i da ono što je napravljeno može lako da se sruši. Mi tek treba da materijalizujemo ovu pobedu", opomenuo je mladi trener.

On je ocenio da su igrači Cedevite bili u "malom grču" zbog prvog nastupa pred njihovom publikom.

"U nastavku su pokazali individualni kvalitet koji imaju - Kobs, Benite, Bel... Ušli smo u 'egal' završnicu, nismo donosili dobre odluke u odbrani od 'pik end rola', ali presudio je koš Radeta Zagorca, kojim smo otišli na četiri razlike i uspeli da privedemo utakmicu kraju".



Izvor: Youtube/ABA liga jtd

Čanku je postavljeno pitanje kako objašnjava pad u drugih 20 minuta.

"Objašnjavam time da rezultat na poluvremenu nije bio realan u odnosu na kvalitet dve ekipe. Svakako smo očekivali reakciju Cedevite, koja je kvalitetan tim sa vrhunskim trenerom. U jednom trenutku je moralo doći do našeg pada i do njihove bolje igre. Na kraju smo možda imali i sreće, ali mislim da smo je zaslužili".

Crno-beli u sredu gostuju italijanskom Trentu u okviru prvog kola A grupe Evrokupa, dok u narednom kolu ABA lige dočekuju Olimpiju.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.