Čakarević je bio najbolji

Izvor: MVP.rs, 23.Maj.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čakarević je bio najbolji

Krilni košarkaš Dimamika je obeležio kolo u Superligi.

Iza nas je 10. runda Mozzart Superlige Srbije, a obeležio ju je duel Dinamika i Partizana NIS. Crno-beli su, posle velike borbe, uspeli da slave u gostima posle produžetka i tako zadrže korak sa Crvenom zvezdom mts na deobi prve pozicije na tabeli.

TABELA 1. Crvena zvezda mts 9/1 2. Partizan NIS 9/1 3. FMP 6/4 4. Mega Leks 6/4 5. Dinamik 4/6 6. Borac 4/6 7. Vršac 1/9 8. Spartak 1/9

Upravo je igrač >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << sa pomenutog meča na Dorćolu bio najkorisniji u 10. kolu. Reč je o krilnom košarkašu Dinamika, Marku Čakareviću. On je predvodio svoj tim sa 20 poena (2/7 za dva, 4/6 za tri, 4/6 za jedan), devet skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti. To mu je donelo 32 indeksna poena. Iza njega je ostao Alfa Kaba, koji je u pobedi Mega Leksa u Vršcu ostvario valorizaciju 30. Jedan indeksni poen manje je upisao njegov klupski kolega Ognjen Jaramaz.

Najbolji strelac 10. kola je bio Devin Bruks iz Dinamika sa 31 poenom. Pratio ga je as Spartaka Ivan Jelenić sa 28 poena. Aleksandar Todorović iz Borca je predvodio skakače sa 12 uhvaćenih lopti, jednom više od Nebojše Jovišića (Spartak). Branislav Ratkovica (Partizan NIS) je podelio najviše asistencija, čak osam, dok su sa po sedam asistencija svoje utakmice završili Stefan Fekete (Spartak), Luka Mitrović (Crvena zvezda mts) i Marko Radonjić (Borac).

Od ostalih statističkih parametara bi trebalo izdvojiti čak šest ukradenih lopti Džone Boldena u porazu FMP-a od Crvene zvezde mts. Jednu krađu manje je upisao Marko Čakarević.

Posle 10 odigranih kola prvo mesto na tabeli dele "večiti rivali" sa učinkom 9/1. Slede ih FMP i Mega Leks sa po šest pobeda i po četiri poraza, dok su Dinamik i Borac u dosadašnjem toku takmičenja slavili po četiri puta, uz po šest poraza. Na deobi poslednje pozicije se nalaze Spartak i Vršac sa skorom 1/9.

Mečevi 11. kola su na programu 25. maja.

REZULTATI 10. KOLA

Crvena zvezda mts - FMP 77:69

Vršac - Mega Leks 87:92

Dinamik - Partizan NIS 83:87 OT1

Borac - Spartak 84:76

PAROVI 11. KOLA (25. maj)

FMP - Dinamik (17č)

Vršac - Borac (18č)

Mega Leks - Crvena zvezda mts (19č)

Partizan NIS - Spartak (19.30č)

(foto: MVP / Dragana Stjepanović)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.