Ćabi Alonso: Zadali smo im veliki udarac

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2012, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćabi Alonso: Zadali smo im veliki udarac

Fudbaler Real Madrida Ćabi Alonso kazao je posle pobede nad Barselonom sa 2:1 da je njegova ekipa zadala veliki udarac protivniku.

"Zadali smo im veliki udarac, ali ne i konačan. Jasno je da je ovo korak napred, ali moramo da ostanemo fokusirani. Igrali smo tvrdo i kontrolisali utakmicu. Veoma sam srećan sa onim što smo uradili", kazao je Alonso posle meča u Barseloni.

Pomoćni trener Madriđana Aitor Karanka istakao je da pobeda protiv Barselone njegovim fudbalerima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << daje veliko samopouzdanje pred finiš sezone.

"Prvenstvo još nije gotovo, četiri utakmice je ostalo. Moramo da nastavimo da radimo kao što smo i do sada. Osvojili smo tri mnogo važna boda i to nam daje veliko samopouzdanje. Svi smo veoma srećni, ali moramo da se okrenemo revanš utakmici Lige šampiona", rekao je Karanka.

Karanka je ocenio da je Portugalac Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler na svetu.

"Oni koji svaki dan rade sa Ronaldom nisu iznenađeni što on rešava utakmicu i ističe se u ključnim momentima. Za mene je on najbolji fudbaler na svetu", ocenio je Karanka.

Vezista Madriđana Esteban Granero rekao je da je Real bio superioran.

"Bili smo superiorni, odigrali smo kompletnu utakmicu, dosta smo se dopunjavali. Sada moramo da razmišljamo samo o Bajernu, jer imamo loš rezultat iz prve utakmice koji moramo da ispravimo. Večeras smo pobedili i to je veliki korak ka tituli, ali ona još nije odlučena, međutim veoma smo blizu", rekao je Granero.

Trener Barselone Pep Gvardiola kazao je da su njegovi fudbaleri imali šansu da osvoje prvenstvo, ali da u tome nisu uspeli.

"Prvenstvo je sada u rukama Reala, imali smo šansu da ga osvojimo, ali nismo uspeli i čestitam Madriđanima. Niko ne može da nas krivi ni za šta. Uradili smo ono što smo mogli. Ljudi su ponosni na nas jer igramo dobro", kazao je Gvardiola.

Real Madrid četiri utakmice do kraja španske Primere ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.