Izvor: Kurir, 29.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CVEĆE ZA ŠAMPIONE

Srpski teniski dvojac Ana Ivanović i Nenad Zimonjić posle uspeha na Australijen openu juče doputovali na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“

Finalistkinja Australijen opena Ana Ivanović i šampion u miks dublu Nenad Zimonjić stigli su „inkognito“ iz Melburna u Beograd. I dok se na sva zvona pričalo o dočeku ispred Skupštine, od toga nije bilo ništa! Verovatno zato što ja malo ko očekivao da će već juče ujutru stići u srpsku prestonicu. Na aerodromu „Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Tesla“ tenisere je od zvaničnika dočekao samo Goran Kreclović, gradski sekretar za omladinu i sport.

Najboljeplasirana srpska igračica se sasvim kratko zadržala u Beogradu, a zatim je produžila u Budimpeštu kako bi se što pre aklimatizovala za nastup u Federejšn kupu, gde će prvi put igrati u tandemu s Jelenom Janković. Anu su dočekali otac Miša, brat Miloš, Fed kup selektor Dejan Vraneš, predsednik Teniskog kluba Partizan Dušan Grujić, a bio je tu i direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić.

Ponašanje Ivanovića seniora uopšte nije odavalo utisak da je njegova starija ćerka samo dva dana pre toga igrala finale grend slema. Ne želeći da daje ikakve izjave, tata Miša je samo objasnio da je to sasvim normalno i da joj nije pripremio nikakav poseban poklon. Kada se Ana pojavila na vratima VIP salona, široko se osmehnula i momentalno je bila obasuta prelepim cvetnim aranžmanima. Sa svima se pozdravila, a zatim joj je ponovo prišao otac, snažno zagrlio i nešto govorio na uvo. Trofej, odnosno tanjir koji je dobila za učešće u finalu, bio je u torbi, tako da ga nije javno pokazala. A torbe su tata, brat i Vraneš spakovali u dva automobila i krenuli put Pešte.

Sat vremena posle Ivanovićeve, preko Dubaija, u Beograd je stigao i Nenad Zimonjić. I on je prošao kroz VIP izlaz, kako bi izbegao eventualne nasrtaje obožavaoca. Ziki je izašao zajedno sa verenicom Minom Knežević i zatim, sasvim na kratko, pozirao novinarima još jednom.

- Istina je da sam u Melburn otišao sa ciljem da sa Nestorom osvojim titulu u dublu, međutim, zadovoljan sam što sam uspeo da budem najbolji u miksu. Sa Danijelom sam stigao do četvrtfinala, ali mi nastavljamo saradnju - rekao je Zimonjić i dodao da je posle nastupa naših tenisera u Melburnu veliki optimista pred Dejvis kup meč Rusija - Srbija.[ antrfile ]

ĐOKOVIĆ ZA PETAMA NADALU

Novak Đoković se i ove nedelje nalazi na trećem mestu ATP liste, ali je bodovnu prednost drugog reketa sveta, Španca Rafaela Nadala smanjio na samo 815 bodova. Srbin je sada vrlo blizu Nadalu, ali i Švajcarcu Rodžeru Federeru, koji je zbog poraza od Noleta u polufinalu izgubio 530 bodova.

Janko Tipsarević je 3. kolom u Melburnu osvojio dovoljno bodova za svoj najbolji plasman u karijeri i sada je 42. na svetu. Boris Pašanski je 96, dok je Viktor Troicki zahvaljujući plasmanu u glavni žreb Opena napredovao za 10 pozicija i sada je 116. na svetu. Dušan Vemić je 149, dok je Ilija Bozoljac pao za čak 61 mesto i sada je 203. On je prošle sezone stigao do 2. kola Opena, tako da je ove izgubio dosta bodova.



ANA DRUGA, JELENA ČETVRTA


Ana Ivanović od juče je zvanično postala druga teniserka sveta sa 4.126 bodova, što je njen najbolji plasman u karijeri. Jelena Janković na WTA listi ,objavljenoj posle prvog grend slema sezone u Melburnu, zadržala je četvrto mesto sa 3.700 bodova.

Prvoplasirana je i dalje Belgijanka Žistin Enan sa 6.680 poena, a na trećem mestu je Ruskinja Svetlana Kuznjecova, koja se nalazi poziciju niže u odnosu na prethodnu listu i ima 3.760 bodova. Uprkos pobedi na turniru u Melburnu, Ruskinja Marija Šarapova i dalje je petoplasirana na WTA listi i ima 3.256 poena.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.