ČUDO U INDIJAN VELSU: Đoković izgubio od 123. na svetu!?

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 08:11

ČUDO U INDIJAN VELSU: Đoković izgubio od 123. na svetu!?

Težak poraz u trećem kolu.

Verovali ili ne, Novak Đoković je poražen u trećem kolu mastersa u Indijan Velsu od Luke Nardija sa 6:4, 3:6, 6:3. Italijan, koji se nalazi na 123. mestu ATP liste i ima samo 20 godina, bio je bolji od najboljeg tenisera sveta u prvom međusobnom duelu i načinio senzaciju u Kaliforniji, na turniru koji je Srbin osvajao pet puta.

Đoković je tokom meča imao stomačne probleme, ulazio je u raspravu sa sudijom, ali ni to nije opravdanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za poraz od autsajdera koji je ušao u glavni žreb mastersa kao "srećni gubitnik"...

Od starta meča videlo se da Đoković nije na svom prepoznatljivom  nivou. Izgubio je uvodni set, a u finišu tog dela igre bila mu je neophodna tableta kako bi se izborio sa stomačnim problemima. Presudan ej bio peti gem u kojem je Italijan načinio brejk za vođstvo 3:2, a zanimljivo je da srpski as nije imao nijednu brejk priliku.

Uspeo je Đoković da se razmrda na početku drugog seta, poveo je sa 2:0, ali je odmah izgubio brejk. Nardi je osvojio gem na Novakov servis iskoristivši petu brejk šansu u trećem gemu drugog seta.  Najbolji tenise rsveta je ipak načinio još jedan brejk u šestom gemu i na kraju realizovao treću priliku za izjednačenje, 6:3 u drugom setu.

Kada se činilo da će Đoković u odlučujućem setu pokazati klasu dogodio se novi pad. Srbin nije nijednom pripretio Italijanu na njegov servis, a Nardiju je bio dovoljan brejk u šestom gemu za trijumf karijere.

Mladić koji u sobi drži poster Novaka Đokovića slavio je posle borbe koja je trajala dva sata i 22 minuta igre.

Luka Nardi će u osmini finala igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.