ČUDO SE DOGODILO: Brazilac postaje selektor Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 11:41

ČUDO SE DOGODILO: Brazilac postaje selektor Srbije!

Istorija.

Nedavno je futsal reprezentacija Srbije ostala bez selektora, pošto je iz privatnih razloga dosadašnji "komandant" Goran Ivančić odlučio da se povuče.

Kao privremeni naslednik slovio je njegov pomoćnik Dejan Majes, međutim, sportski sektor srpske futsal selekcije ekspresno je reagovao i našao rešenje.

Verovali ili ne, Orlovi će po prvi put u istoriji, gledajući sve mlađe i seniorske konkurencije, dobiti za selektora - Brazilca!
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Markos Aurelio Sorato – Pipoka, dugogodišnji selektor Selesaa, osvajač Svetskog prvenstva i bezbroj nacionalnih šampionata širom sveta. Direktor futsalera Bojan Pavićević je uspeo u šta je malo ko mogao da poveruje, čudo se dogodilo.

Pipoka je trener sa najbogatijim trenerskim iskustvom na svetu, igračkom karijerom u Španskoj ligi preko 15 godina. Svi su čekali šta će se desiti posle teške situacije u kojoj se reprezentacija Srbije našla iz opravdanih razloga povlačenja najveće trenerske veličine Gorana Ivančića, ali se niko nije nadao brzom i ovako spektakularnom rešenju za popunu stručnog štaba.

Direktora za futsal i ženski fudbal FSS Bojan Pavićevića objašnjava koliko je ovo veliki uspeh uopšte za Srbiju.

- Nije to baš bilo preko noći, svi koji me poznaju znaju da nikad ne prepuštam ništa slučaju i da nikad ne sečem preko kolena. Za mene je Goran Ivančić srpski Pipoka i najrađe kad bih mogao da biram, opet bih se odlučio za srpskog ali situacija je takva da nisam mogao da biram i onda sam sve snage usmerio da dovedemo verovatno najboljeg na svetu. Duže vreme Goran i ja znamo o mogućem problemu da naš veliki selektor bude sprečen privatno, da ide na svetsko prvenstvo i onda smo mesecima crpeli različite mogućnosti da bi se na kraju složili – prevelik rizik za ovako veliko takmičenje sa ne potpunih 100% Goranovih mogućnosti, tako da sam ja uporedo radio na dogovoru sa Pipokom – rekao je Pavićević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.