ČUDESNI PREOKRET; SRUŠENE AMERIKANKE! JOŠ JEDNA MEDALJA ZA SRBIJU!!!

Izvor: Sportske.net, 18.Avg.2016, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDESNI PREOKRET; SRUŠENE AMERIKANKE! JOŠ JEDNA MEDALJA ZA SRBIJU!!!

NEVEROVATNA POBEDA NAŠIH ODBOJKAŠICA!!! Plasman u finale Olimpijskih igara i peta medalja za Srbiju u Riju!

Čudesan, nezaboravan meč odigrale su naše odbojkašice večeras u Riju!

Nisu se predavale bukvalno do poslednjih trenutaka, kada je mnogima izgledalo da je sve izgubljeno, ali našle su i snage i znanja da u ključnim trenucima naprave preokret za pobedu i plasman u finale Olimpijskih igara!

Na kraju, 3:2, po setovima 20:25, 25:17, 25:21, 16:25, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 15:13!


Prvi set je pripao Amerikankama, i to zahvaljujući kraćem padu u igri našeg tima u finišu ovog seta.

Amerikanke su prvi set dobile sa 25:20, ali to nije pokolebalo naše reprezentativke, koje su imale kontrolu igre i rezultata tokom čitavog drugog seta.

Na kraju su ga ubedljivo dobile sa 25:17!

Prava borba tek tada je počela!

A ono što smo videli na početku trećeg seta, može se nazvati pravom srpskom rapsodijom u Riju!

Fantastična igra i borbenost naših odbojkašica imala je za posledicu više nego ubedljivo vođstvo naših od 8:1!!!

Uspevale su Amerikanke potom u više navrata da se rezultatski približe, ali su tada kao po pravili Srpkinje ''dodavale gas'' i na kraju sa 25:21 dobile i treći set, za potpuni preokret i vođstvo od 2:1.

Naravno, znali smo da se Amerikanke neće tek tako predati posle ovoga, što su one i dokazale već u četvrtom setu.

Zaigrale su mnogo samouverenije, više su rizikovale na servisima, delovalo je da su krenule na sve ili ništa i takva igra im je donela rezultat.

Imale su vođstvo tokom ovog seta, koje je postajalo sve ubedljivije. Naš selektor Zoran Terzić je pokušao izmenama nešto da promeni, ali nije uspeo, pa su Amerikanke dobile ovaj set sa 25:16.

Nažalost, nije se mnogo toga promenilo ni početkom petog seta!

Amerikanke i dalje silno motivisane, agresivne, pa ponovo dolaze do osetne prednosti od 9:6 na ulasku u finiš ovog meča.

Činilo se potom da će naše reprezentativke da vežu dva poena, smanje vođstvo rivalki na  9:8, ali je selektor SAD zatražio čelendž, pa je poen naknadno dodeljen Amerikankama - 10:7.

Tu prednost su održavale i dalje, ali posle 11:8, Tijana Bošković vezuje dva poena i potpuno vraća Srbiju u igru - 11:10!

Američki selektor je zatražio tajm-aut, ali nije mu vredelo, Milena Rašić je sve bolje servirala, a Srbija ređala poen za poenom i povela sa 13:12!

I publika je u tim trenucima, kao i u većem delu meča bila na našoj strani, ali posle novog tajm-auta Amerikanaca, usledilo je izjednačenje - 13:13.

A onda, MEČ LOPTA ZA SRBIJU!!! I POBEDAAAA!!! JOŠ JEDNA MEDALJA!!!

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.