CSKA ubedljiv, Aškrabić odličan

Izvor: B92, 04.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CSKA ubedljiv, Aškrabić odličan

U devetom kolu ruske superlige CSKA je ostvario i deveti trijum ubedljivom pobedom nad ekipom Samare 85:54.

Pobede su zabeležile i ekipe Himkija, Dinama, Lokomotive i Uniksa. Dinamo i Himki drže drugo i treće mesto sa po osam trijumfa i dva poraza. Igrač kola je naturalizovani Rus Trevis Hansen koji je u pobedi Dinama nad Surgutom, 91:84 ubacio čak 38 poena, uz šut za dva poena 8-12, 5-9 za tri i 7-7 sa slobodnih bacanja. U poraženom timu koji predvodi Željko Lukajić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odličan je bio Amerikanac Čalmers sa 28 poena.

Bivši igrač OKK Beograda Nikola Lepojević na terenu je proveo 18,39 minuta i postigao tri poena.

CSKA je sa više od 30 poena „isprašio" Samaru, a čak šest igrača zabeležilo je 10 i više poena. Najefikasniji je bio Viktor Hrijapa sa 15 poena, dok su Kaun i Lorbek ubacili po 12.

Kod poraženog tima najefikasniji je bio Peri Marki sa 19 poena, svi ostali su imali jednocifren učinak.

Himki je bio bolji od Urala, a u timu sa nekoliko bivših NBA igrača najbolji je bio Karlos Delfino sa 18 poena.

Kod poraženog tima Vašington i Bigs su ubacili po 19, a naš Vanja Plisnić je zabeležio 11 poena i četiri skoka za 31 minut u igri.

Od naših igrača koji nastupaju u ruskoj ligi najuspešniji je bio Ognjen Aškrabić čiji Trijumf je na domaćem terenu izgubio od Lokomotive iz Rostova 88:80. Bivši reprezentativac SCG je postigao 20 poena (9-12 za dva, 2-5 za jedan poen) i zabeležio čak 12 skokova za gotovo 32 minuta u igri.

Kod gostiju je najefikasniji bio Maksim Šeleketo sa 17 poena. Bivši igrač Partizana Frederik Haus zabeležio je osam.

Uniks iz Kazanja koji predvodi naš stručnjak Aco Petrović ostvario je šesti trijumf u prvenstvu pobedom nad Spartakom 76:62. Krešimir Lončar je postigao 17 poena, a Vladimir Veremjenko poen manje.

U Spartaku su Zahar Pašutin i Nikita Kurbanov imali po 12 poena, dok je naš Raković zabeležio poen manje.

Na tabeli vodi ekipa CSKA sa 18 poena, drugi je Dinamo sa istim brojem bodova, ali i utakmicom više. Isti učinak ima ekipa Himkija na trećem mestu. Četvrti je Uniks sa skorom 6-3. Surgut i Samara su na poslednja dva mesta sa učinkom 2-9.

U poslednjem meču kola sastaju se Primorje i Jeniseji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.