Izvor: MozzartSport.com, 28.Apr.2021, 21:50

CSKA silnom serijom oduvao Fener i overio prvu kartu za Fajnal for!

Armejci pobedili i u Istanbulu - 85:68

Ubedljivo, silno, snažno - CSKA je prvi putnik koji je overio kartu za Fajnal for Evrolige u Kelnu!

Uspeo je ruski tim da materijalizuje vođstvo iz svoje domovine od 2:0 i da u Istanbulu upiše i treću recku protiv Fenerbahčea čime je postao prvi sastav koji je završio posao u četvrtfinalu – 3:0. U trećem meču rezultat je glasio 85:68. Potpuno je ludo konstatovati da je Fenerbahče otvorio utakmicu serijom 12:0, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << CSKA sa serijom 21:3 na startu drugog poluvremena uspeo sve da preokrene i da pređe i preko 20 poena razlike prednosti.

Posle toga nije ni moralo da se igra, bilo je jasno da Armejci hitaju ka novom Fajnal foru. Možda ostaje žal neutralnih navijača što Fenerbahče nije bio potpun i kompletan zbog virusa korona, jer bi turski tim tako mogao da pruži veći otpor CSKA i da unese neizvesnost. Ovako...

Jasno se vidi koliko je ekipa Dimitrisa Itudisa ušla u celu ovu seriju našpanovana da pokaže koliko može čak i bez najboljeg igrača Majka Džejmsa koji je otišao u NBA ligu, te Nikole Milutinova (povređen).

Fenerbahče je i ovaj meč igrao bez Igora Kokoškova na klupi, nedostajali su mu i igrači, a dobru vest su Kanarinci dobili neposredno pred duel jer je Jan Veseli bio spreman da pomogne saigračima posle oporavka od povrede.

Možda CSKA nije u redovima pucao iz Džejmsovog oružja, ali jeste posedovao bazuku pod imenom Vil Klajburn. Fenomenalno je odigrao Amerikanac, a podržan je i sjajnom partijom standardno korisnog Ifea Lundberga. Briljirao je Klajburn u svim segmentima igre, ubacio je 34 poena i tome dodao sedam skokova uz ukupan indeks korisnosti 38. Lundberg je dodao 22.

Treba reći i da su brojke Klajburna i u poenima i u indeksu korisnosti njegov rekord karijere.

CSKA čeka pobednika serije Anadolu Efes - Real Madrid u kojoj turski tim vodi sa 2:1.

Potpuno zaslužen plasman CSKA na Fajnal for. Dosta je turbulencija preživeo moskovski velikan, ali je na kraju ipak uspeo do jednog od najvećih ciljeva u sezoni. Boriće se u Kelnu za titulu prvaka Evrope. Tačnije, braniće titulu u Nemačkoj osvojenu pre dve godine.

EVROLIGA, PLEJ-OF - 3. UTAKMICA

Utorak

Real Madrid - Anadolu Efes 80:76 /u seriji 1:2/

/Ljulj 20 - Micić 29/

Sreda

Zenit - Barselona 70:78 /u seriji 1:2/

/Beron 19 - Dejvis 22/

Fenerbahče – CSKA 68:85 /u seriji 0:3/

/De Kolo 22 - Klajburn 34/

20.45: (2,05) Bajern (13,5) Milano (1,90) /u seriji 0:2/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.