Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 22:37

CSKA osvojio Superkup VTB lige, Zenit ostao bez trofeja i Nejpira: Odlični Beron i Lojd (VIDEO)

Nejpir se povredio posle 30 sekundi, pa su glavnu reč vodili Bili Beron i Džordan Lojd, ali to nije bilo dovoljno da se Armejci obore na pleća

Kao što se i očekivalo, za trofej Superkupa VTB lige borili su se moskovski CSKA i Zenit. Pobedu je odnela četa Dimitrisa Itudisa, koja je stekla prednost sredinom prvog kvartala i sačuvala je do kraja - 81:73. U borbi za treće mesto Uniks je bio ubedljiv protiv Lokomotive Kubanj (84-70), uz čak 27 poena i šest ukradenih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << lopti sjajnog Marija Hezonje.

Sam početak meča obeležila je povreda Šabaza Nejpira. Amerikanac koji je tokom leta stigao u Sankt Peterburg kao veliko pojačanje, već na startu je pokazao da bi mogao da bude nova zvezda evropske košarke. Posle partije za pamćenje u polufinalu i 33 poena ubačena Uniksu, doživeo je veliki peh. Samo 30 sekundi od prvog podbacivanja požaliio se na povredu i uz pomoć lekarskog osoblja napustio teren šepajući.

Pitanje je šta bi bilo da je 30-godišnji plejmejker sa 354 nastupa u NBA ligi ostao na terenu. Bez njega Zenit nije uspeo da se nosi sa Armejcima. Stekli su puleni Ćavija Paskvala višak u uvodnim minutima, ali kada je CSKA stigao do prednosti, nije je ispuštao. Odbijao je nalete rivala i nošen Vilom Klajburnom izvojevao pobedu.

Iskusni Amerikanac je meč okončao sa 18 poena, ispratio ga je Ife Lundberg sa četiri manje. Dvocifreni su bili i novajlija Marijus Grigonis sa 11, kao i reprezentativac Srbije Nikola Milutinov sa 10 poena. Bivši centar Partizana i Olimpijakosa je uhvatio i pet skokova (tri ofanzivna). U poraženoj ekipi najbolji su bili bivši igrači Crvene zvezde. Bili Beron je prednjačio sa 17 poena, dok je Džordan Lojd dodao 15 (šest asistencija). Istakao se i Aleks Pojtres sa 12 poena i devet skokova, dok je isti koštegerski učinak imao i Džordan Miki.

Posle uvodnih 4:0, CSKA je serijom 9:0 stekao pet poena viška. Nastavila je da raste prednost Armejaca, koji u finišu deonice dolaze i do dvocifrenog viška. Na kraju su prvih 10 minuta okončali sa 21:10. Uspeo je Zenit da se vrati i dobije drugu deonicu, ali je samo prepolovio prednost rivala.

Otišlo se na odmor, da bi posle pauze CSKA ubrzo vratio 11 poena prednosti. Održavao je dvocifren višak, da bi u poslednju četvrtinu ušao sa devet poena u plusu. Uspeo je Zenit da istopi minus početkom odlučujućeg perioda, stigao do zaostatka od pet poena, ali to je bilo sve. Odbili su Itudisovi puleni nalet Paskvalovih i priveli meč kraju.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.