Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2020, 15:26

CSKA nikada nije pobedio Ludogorec u Sofiji

Večeras ima 14. priliku da to uradi

Velikan je CSKA u Bugarskoj. Osvojio je najviše titula u zemlji, u dva navrata bio polufinalista Kupa evropskih šampiona, jednom u predvorju finala Kupa pobednika kupova... A, opet, u poslednjoj deceniji u debelom je zaostatku za Ludogorecom, vladarom Bugarske u poslednjih devet godina. I još gore, nikada nije uspeo da ga pobedi na svom stadionu. Večeras će, u okviru 29. runde plej-ofa, imati novu priliku da razbije maler (20.00). >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

CSKA je domaćin Orlovima na stadionu Bugarske narodne armije, gde će pokušati da se pobedom vrate na drugo mesto i tako iskoriste poraz Levskog. Biće to 14. put da Armejci dočekuju Ludogorec Pavela Vrbe, a na prethodnih 13 mečeva u Sofiji Orlovi su ostvarili četiri pobede i izborili devet remija.

Ludogorec je već osigurao devetu uzastopnu titulu i do kraja sezone igraće samo za zadovoljstvo i čast. To može uticati na koncentraciju tima večeras, ali CSKA je dovoljno ozbiljan podsticaj da igrači u zelenom daju sve od sebe. Štaviše, u prethodnom kolu pokazali su da još nisu na odmoru, o čemu svedoči ubedljiv trijumf nad Lokomotivom iz Plovdiva 6:1.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Crvenima je potrebna pobeda u ovom meču kako bi preskočili večitog rivala, koji je juče izgubio od Slavije. Drugo mesto je glavni cilj sofijskog kluba, pošto pre nekoliko dana nije uspeo da osvoji Kup Bugarske, kada je u finalu izgubio na penale od Lokomotive iz Plovdiva.

Taj poraz je doveo i do smene srpskog trenera Miloša Kruščića, koga je zamenio Stamen Belčev. Dobra vest za Armejce je da je tim pod palicom Belčeva postigao jedinu ligašku pobedu nad Ludogorecem do sada (2:1 u Razgradu 2017. godine). Inače, u ukupnoj statistici između dva tima, Orlovi imaju jasnu prednost u vidu 13 pobeda, 12 remija i jednog poraza.

Novi trener CSKA ima glavobolju zbog sastava ekipe za meč. Ne može da koristi kažnjene Antova, Malinova i Pinta, a Evandro i Enrike Rafael su povređeni.

Do kraja sezone, posle ovog, preostala su još dva kola.

BUGARSKA 1, PLEJ-OF - 29. KOLO

Subota

Levski - Slavija 1:2 (1:0)

Nedelja

17.45: (2,65) Lokomotiva Plovdiv (3,10) Beroe (2,80)

20.00: (3,35) CSKA (3,10) Ludogorec (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.