Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2021, 10:29

CSKA i Dinamo u borbi za plej-of kupa: Armejci bez četvorice standardnih, Policajci se spremili za "plastiku"

Najmasovnije takmičenje u Rusiji bliži se završnim rundama

Treća faza Kupa Rusije startuje danas duelima u Rostošiju i Lipecku, gde će gostovati moskovski Dinamo i CSKA. Teži posao čeka Policajce, koji će na megdan Orenburgu, prvoplasiranom timu drugog ranga, dok Armejci idu na noge Metalurgu, ekipi iz donjeg doma iste divizije.

I dok se očekuje da Metalurg na teren pošalje najjače snage, CSKA je put Lipecka krenuo bez nekolicine standardnih asova. Prvi golman >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Akinfejev, potom bek Fernandes, potom Divejev i Zabolotni neće igrati na utakmici Kupa Rusije. Očigledan je cilj stratega Moskovljana Alekseja Berezutskog da odmori pojedince koji su imali veliki uticaj u niz od sedam duela bez poraza na svim frontivima. CSKA je slavio na minula dva ligaška meča, a prethodnog vikenda bio je bolji od Krila Sovjetov na domaćem terenu sa 3:1.

16.00: (12,0) Metalurg Lipeck (6,00) CSKA Moskva (1,20)

Nepoznanica je Metalurg, koji tokom svoje istorije nikada nije igrao u najvišim divizijama prvenstava SSSR-a ili Rusije, iako je nekada bio veoma blizu. Ekipa iz Lipecka je 1996. zauzela drugo mesto u drugoj ligi, ali je upravo te sezone zbog reformi u ruskom fudbalu samo jedan tim ušao u najjači rang. Što se tiče kupa, crveno-crni su jednom stigli do četvrtfinala, kada su 2000. ispali od Lokomotive, budućeg pobednika turnira.

Sada Metalurg igra u drugoj ligi, gde se našao prvi put posle 12 godina pauze. A timu ne ide baš najbolje, jer je na trećem mestu s kraja tabele, posle samo četiri pobede u 19 mečeva, i zaostaje pet bodova od sigurne zone.

Važno je podsetiti da će pobednik ovog meča izboriti plasman u plej-of Kupa Rusije, tako da je CSKA potrebna samo pobeda. Prema propisima, u slučaju nerešenog rezultata tokom 90. minuta odmah se izvode udarci sa 11 metara.

14.00: (6,25) Orenburg (3,80) Dinamo Moskva (1,52)

Što se tiče Dinama iz Moskve, reklo bi se da će morati dobro da se pomuči protiv Orenburga. Svestan je toga i trener Policajaca Sandro Švarc.

"Očekuje nas zanimljiva borba. Orenburg je dobar rival, koji se uspešno takmiči u svom šampionatu, gde trenutno zauzima prvo mesto. Znamo da ćemo igrati na veštačkoj podlozi. Jasno je da smo favoriti, ali moraćemo da odigramo maksimalno da bismo potvrdili status", istakao je nemački kormilar.

Veštački teren će dodatno da oteža posao Dinamu.

"Naravno da je neobično da igramo na 'plastičnoj' podlozi. S druge strane, ove sezone smo već imali slično iskustvo u Ufi, gde smo uspeli da pobedimo. Dakle, ne vidim veliki problem u ovom aspektu. Spremni smo", ocenio je Švarc.

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------

Odlučujuća je utakmica za plasman u narednu fazu i otuda je neophodan oprez za oba rivala. Prošle sezone Orenburg je zauzeo drugo mesto u šampionatu FNL-a, ali je izgubio pravo na promociju posle procedure licenciranja. Problem je bio premali kapacitet domaćeg stadiona. Radovi na saniranju situacije počeli su na leto, a sledeće godine stadion Gazovik će primiti 12.000 gledalaca.

U predsezoni, Gazovik je zadržao okosnicu tima i glavnog trenera Marcela Ličku, jedinog stranca stratega u ligi koji nije iz zemalja bivšeg SSSR-a. Četrdesetčetvorogodišnji češki stručnjak je prethodno bio na čelu Dinamo Bresta, koji je 2019. odveo do prve titule prvaka Belorusije, a sada već drugu godinu radi u Rusiji.

"Gledao sam utakmicu Dinama protiv Himkija. Bila je to prilično laka utakmica za našeg rivala, dominirali su terenom. Dinamo ima dosta mladih igrača koji se dobro pokazuju u Premijer ligi. Biće to dobro iskustvo za nas protiv jednog od lidera najjačeg ruskog društva", rekao je Lička uoči sastanka.

RUSIJA, KUP - 3. FAZA

Utorak

14.00: (6,25) Orenburg (3,80) Dinamo Moskva (1,52)

16.00: (12,0) Metalurg Lipeck (6,00) CSKA Moskva (1,20)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.