Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2021, 00:48

CSKA dugo čekao rivala, pa dočekao Efes, Barsa protiv Armanija na Fajnal foru u Kelnu

Posle nikad uzbudljivijeg plej-ofa, večeras smo dobili sve putnike za završnicu elitnog takmičenja

Počistio je CSKA desetkovani Fenerbahče, ali nema sumnje da je znoj oblivao Dimitrisa Itudisa dok je čekao rivala u polufinalu. Epski dvoboj Efesa i Real Madrida pripao je sastavu iz Istanbula, koji je dokazao da je rešen da ispravi nepravdu koja mu je prekidom minule sezone načinjena. Sa druge strane Đorđo Armani je na tribinama Mediolanum foruma strepeo do >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poslednjeg trenutka, ali je Olimpija Milano uspela da obraduje svog vlasnika i domogne se prvog plasmana na Fajnal for posle gotovo tri decenije. Barsa je na plasman među četiri najbolje ekipe čekala sedam godina, dočekala ga je posle dramatične serije sa Zenitom, koju je ipak okončala u ubedljivom maniru. Tako su puleni Šarunasa Jasikevičijusa izborili megdan sa Manekenima na putu ka velikom finalu.

Ako nekog sreća nije pogledala u četvrtfinalu, to je Fenerbahče. Bez pomoći Igora Kokoškova i nekoliko važnih igrača (srpski trener je uz nekoliko prvotimaca imao problema sa virusom korona) sastav iz Istanbula jednostavno nije bio dostojan rival kaznenoj ekspediciji iz Moskve. CSKA je predvođen maestralnim Vilom Klajburnom pometlao turskog predstavnika (3:0) i domogao se 17. učešća na Fajnal foru u poslednjih 18 sezona.

U Kelnu će se za finale boriti sa Anadolu Efesom. Neverovatnu seriju je četa Ergina Atamana odigrala sa Realom. Dobila rutinski prve dve utakmice kod kuće, ali su Madriđani i pored brojnih kadrovskih problema dokazali da ih nikada ne smete otpisati. Posle velikog preokreta u trećem meču su produžili seriju, a onda u fantastičnoj četvrtoj utakmici, nakon silnih uspona i padova, još jednom u dramatičnoj završnici izborili majstoricu. Drama nije izostala ni u trećoj utakmici u Sinan Erdem Domu, ali je domaćin ipak bio za nijansu skoncentrisaniji, važnu trojku u poslednjim trenucima pogodio je Kruno Simon i tako trasirao put svojoj ekipi ka Kelnu (3:2). Vasilije Micić je odigrao još jedan sjajan meč, pa će još jednom imati priliku da se domogne najsjajnijeg trofeja u evropskoj košarci.

.@AnadoluEfesSK became the second team to qualify for #F4GLORY beating @RMBaloncesto 88-83 in game 5 of a colossal series

Highlights... pic.twitter.com/xlPxPMcQIj

Tako će CSKA i Efes ukrstiti koplja u polufinalu, pre dve godine su se takođe sastali u samoj završnici, ali u borbi za treće mesto, kada su Moskovljani slavili (91:83). U tekućoj sezoni su tokom njihova dva meča viđeni potpuno drugačiji ishodi. Armejci su u Moskvi slavili sa 100:65, ali im se turski sastav revanširao kod kuće (100:70).

Majstorica je bila potrebna i Olimpiji Milano da se domogne završnice, iako su puleni Etorea Mesine vodili sa 2:0 u seriji. Ipak, Bajern je zablistao na svom parketu, dobio dve neizvesne utakmice kod kuće i seriju odveo u peti i odlučujući meč. Iako su Manekeni bili bolji rival tokom čitavog susreta, u finišu su umalo od gotovog napravili veresiju. Imao je sastava Andree Trinkijerija u poslednjim sekundama i šansu da čudesno preokrene, ali nije iskoristio poklon italijanskog tima, koji je po prvi put posle 29 godina izborio plasman u polufinale Evrolige (3:2).

Highlights...@OlimpiaMI1936 ends Final Four drought#RISETOGLORY pic.twitter.com/7PQKnj5I3c

Armani će u Kelnu snage odmeriti sa Barselonom, timom koji je regularni deo sezone završio na prvom mestu na tabeli, ali je u četvrtfinalu imao mnogo problema sa Zenitom. Sastav Ćavija Paskvala se pokazao kao nezgodan rival za velikog favorita, dobio je prvi meč u seriji, potom i u Sankt Peterburgu izborio majstoricu, ali je ostao bez snage u petoj utakmici, u kojoj su Katalonci pokazali svoju moć. Bio je to sudar najboljih odbrana Evrolige, na kraju je Barsa ipak pokazala da je bolja (3:2). Činjenica da je Pau Gasol sa 16 indeksiranih poena bio najkorisniji igrač majstorice govori da je veteran upalio motore i da će u borbi za trofej biti veliko oružje Šarunasa Jasikevičijusa.

Highlights...@FCBbasket KO's Zenit, secures return to Final Four#RISETOGLORY pic.twitter.com/iYWDpHypJ4

Katalonci su slavili u oba ovosezonska duela, najpre sa 87:71 kod kuće, a potom i sa 72:56 u Mediolanum forumu. Bili su prilično ubedljivi, ali pred Fajnal for pređašna iskustva nemaju veliku težinu.

Polufinala će se igrati 28. maja, borba za trofej (kao i meč za treće mesto) na programu je dva dana kasnije u Kelnu.

EVROLIGA - FAJNAL FOR

Petak (28. maj)

CSKA Moskva - Anadolu Efes

Barselona - Olimpija Milano

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.