CSGO  Ninjas in Pyjamas pobednik DH Valensije!

Izvor: B92, 15.Jul.2017, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CSGO " Ninjas in Pyjamas pobednik DH Valensije!

Turnir u Valensiji je priveden kraju. Nakon polufinalnih i finalnih mečeva, NiP je izašao kao pobednik!

Prvi polufinalni susret bio je između EnVyUs i NiP. Šveđani su bili favoriti ovog polufinalnog okršaja, kao i turnira. EnVyUs je prvi birao mapu, oni su izabrali Inferno. Francuzi su uspeli da stvore napet meč odmah na početku, osvojili su pištolj rundu i napravili prednost od 4:1. NiP se vratio u meč i nakon male serije dobijenih rundi napravio minimalnu prednost nad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << momcima u plavom, 8:7. EnVy je bez ikakve muke osvojio pištolj rundu i tu je vezao 9 rundi i završio Inferno, 16-8.

NiP je odgovorio na njihovoj najboljoj mapi, Cache. Sa lakoćom su nadvadali Francuze na T strani, 9:6. Iako su izgubili pištolj rundu, na 9:9, NiP je krenuo da se igra. Napravili su seriju od 7:1 i, zahvaljujući f0restovih 22 ubistva, pobedili Cache 16:10.

Odlučujuća mapa bila je Train i NiP je počeo na CT strani. Uzeli su prvo pištolj rundu, i napravili veliku prednost od 9:1. Francuzi su učinili šta su mogli, i smanjili prednost NiPa na 10:5. ScreaM i ekipa su osvojili pištolj rundu, a potom i tri runde nakon toga. Pri skoru 10:9 izgledalo je kao da ćemo imati napet meč. Nindže očigledno nisu imale to u planu, GeT_RiGht se probudio na ovoj mapi i, sa 25 ubistava, pogurao NiP do 6 vezanih rundi zaredom, što je značilo da su osvojili treću mapu i osigurali prolaz u finale, 16:9.

U drugom polufinalnom meču susreli su se Heroic i Red Reserve. Prva mapa, izbor Red Reserve-a, bila je Train. Oba tima su bila veoma dominantna na T strani, što je začuđujuće jer je CT strana jača na ovoj mapi. Heroic je sjajno započeo prvo poluvreme, osvojili su pištolj rundu. Iako su izgubili prve dve full-buy runde, Danci su na pauzu otišli sa skorom 10:5. Šveđani, predvođeni Maikelele-om, su se vatreno povratili u meč. Osvojili su pištolj rundu i započeli drugo poluvreme 8:1. Bili su blizu pobede, ali zahvaljujući neiskustvu nisu mogli da zatvore prvu mapu, 16:13 za Heroic. U poslednjoj rundi Maikelele je napravio jednu katastrofalnu grešku. U 1v2 situaciji, zaboravio je da pokupi bombu, popeo se, neprimećeno, na prazan B sajt i krenuo da plentuje bombu, kada je shvatio da je uopšte ni nema nije ostalo dovoljno vremena.

Overpass je bila sledeća mapa. Red Reserve je potpuno demoralisao protivnike u prvom poluvremenu skorom 11:4. Kada su došli na T stranu, tu su problemi počeli. Izgubili su pištolj rundu, uspeli su da ukradu treću rundu u poluvremenu, ali je Heroic nastavio da dobija runde i stigao do 12:11. Ova dva tima su uzimala rundu po rundu dok nisu došli do poslednje, 15:14 za Red Reserve. Iako je MODDII bio veliki faktor za Heroic na ovoj mapi sa 26 ubistava, pravi heroj bio je hampus, njegovih 31 ubistava bila su dovoljna da održi Red Reserve u životu pobedom na Overpassu, 16:14.

Finalni meč naglašavao je okršaj švedskih timova. Prva mapa bila je izbor Red Reserve-a, Mirage. Maikelele i ekipa su neočekivano dobro započeli ovo finale, osvojili su pištolj rundu na CT strani i doveli sebe na skor 6:0. NiP je odgovorio sa svoje 3 runde a na predah Red Reserve je otišao sa vođstvom 9:6. Izgledalo je kao da Maikelele ima šansu da uzme mapu svom bivšem timu, ali se to nije dogodilo. Nindže su osvojile pištolj rundu, vezali 8 rundi zaredom i završili mirage 16:10.

Druga mapa bila je NiP-ov izbor, Red Reserve je dopustio njihovim sunarodnicima da igraju Cache, što se ispostavilo kao velika greška. Osim toga što je NiP igrao svoju najbolju mapu, započeli su na CT strani. Osvojili su pištolj rundu i odmah poveli 7:0, Maikelele i ekipa su uzeli jednu rundu, ali to je samo pokrenulo novi niz Nipovih rundi, 13:2 za NiP. Bez muke su osvojili još jednu pištolj rundu, što je rezultiralo lakom završetku mape a i turnira, 16-2.

NiP je, očekivano, osvojio ovaj turnir. Opravdali su status najvećeg favorita i pokazali da je ovo potpuno nov i inovativan tim, da se i dalje uigravaju i da je ovo samo početak njihovih pohoda na najveće trofeje. Draken i ekipa nose kući glavnu nagradu od 50 000 dolara, dok iznenađenje turnira, Red Reserve, dobija utešnu nagradu od 20 000 dolara.

Uskoro počinje Major turnir u Krakovu, mečeve Swiss sistema možete pratiti na PGL-ovom twitch kanaluod 11 sati ujutru, iščekuju nas raznovrsni mečevi, dani puni akcije i neizvesnosti.

Izvor: KlanRUR

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.