CS:GO - Valiance se sutradan bori za opstanak na Majnoru

Izvor: B92, 17.Jan.2019, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CS:GO - Valiance se sutradan bori za opstanak na Majnoru

Danas je zvanično počeo CS:GO Majnor u Katovicama, gde se ekipe bore za poslednja preostala mesta na prvom Mejdžoru 2019. godine.

Domaća ekipa Valiance je dobro startovala na početku turnira savladavši favorizovanu ekipu Mousesports na Mirage-uu, rezultatom 16-14. Nakon toga izašli su na megdan franckuskoj ekipi Vitality, gde su nakon dugog meča poraženi rezultatom 2-1. Velika žal će biti za prvom mapom, gde je ekipa Valiance prokockala veliku šansu da privede meč kraju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada su imali prednost od 13-9 i 15-13. Vitality je tada uspeo da izjednači i savlada ih bez problema u overtajmu. Ipak, na Infernu Valiance nije dozvolio da se ponovi ista situacija, pa su na toj mapi slavili sa 16-11. Na odlučujućoj mapi francuska ekipa je bila znatno bolja i slavila je sa velikih 16-4.

Što se tiče drugih ekipa, pored Vitality-a i Ence je osigurao mesto u plej-ofu, pa će sutradan odmarati. Oni su bili bolji od ekipa ex-Space Soldiers i Windigo. Windigo će sutradan čekati pobednika duela North i SS. U grupi A, Valiance čeka pobednika duela Mousesports vs Optic, pa će te našu ekipu moći da bodrite sutradan oko 21:00.

Pored evropskog Majnora, danas je započeo i CIS Majnor. Winstrike i Spirit su dve ekipe koje su obezbedile plasman u plej-ofu, dok Syman i Avangar imaju po jednu pobedu. Najveće izenađenje ovog Majnora je Gambit, koji je jutros poražen od ekipe Syman. Mečevi ovog turnria će početi sutradan oko 10:00.

Kakvi su vaši utisci nakon prvog dana i koje ekipe će po vama izboriti mesto na velikom turniru u Katovicama?

Izvor: RUR

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.