CS:GO Major  Predstavljanje timova

Izvor: B92, 12.Jul.2017, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CS:GO Major " Predstavljanje timova

Major u Krakovu nam je sve bliži, prvi mečevi počinju u nedelju, a svi ljubitelji CS:GO sa nestrpljenjem očekuju ovaj turnir. Za one koji su tek počeli da prate profesionalne mečeve, ili ih ne prate redovno, spremili smo ukratko predstavljanje timova kako bi što lakše propratili turnir.

Kako se turnir u Poljskoj igra po švajcarskom sistemu, timovi neće biti raspoređeni po grupama, već će sve ekipe biti u jednoj skupini od 16 timova. Da tekst ne bi bio preobiman, mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćemo svakog dana predstaviti po 4 tima, pa ćete u subotu (dan pred Major) imati kompletnu sliku učesnika, pa da počnemo.

Astralis (Danska)

Sastav: Xyp9x, gla1ve, dupreeh, device, Kjaerbye

Kako bolje početi predstavljanje timova nego ovogodišnjim osvajačima prvog Majora ove godine. Momci koji nam dolaze iz Danske su među glavnim favoritima za osvajanje turnira. Tim koji ne privlači toliku pažnju, prvenstveno zbog toga što ne igra previše turnira. Na ovogodišnjem Majoru u Atlanti nisu bili među favoritima, naročito posle lošeg prvog dela turnira gde su prošli sa 3-2. Potom neočekivano pobeđuju NaVi, zatim fnatic a onda u jednom od najboljih finala ikad pobeđuju Virtus.Pro. Ne zna se od koga preti veća opasnost po protivnika, device je fenomenalan AWP igrač, Kjaerbye je jedan od najboljim aimera na svetu, Xyp9x i dupreeh su veoma konstantni a gla1ve je mozak ekipe. Overpass je njihov zaštitni znak, ali vole da igraju i Mirage i Inferno, dok će često banovati Cobblestone (osim protiv FaZe :)). Kao što smo već pomenuli, Danci igraju stvarno malo turnira, propustili su ESL One u Kelnu zbog priprema za Major. Poslednji turnir gde smo ih gledali je ECS finalna serija u Londonu gde ih je u polufinalu izbacio SK, dok su u ELEAGUE Clash for Cash u ponovljenom Major finalu opet savladali Virtus.Pro sa 2:1. Videćemo šta su i koliko danske zvezde spremile za ovaj turnir, nadamo se da će biti u dobroj formi kako bismo imali što uzbudljiviji turnir. Njihov cilj na ovom turniru je titula a imaju šanse da se domognu iste samo ako budu u najboljoj formi.

PENTA (Evropa)

Sastav: zehN, innocent, HS, kRYSTAL i sunNy

Selimo se u skup izazivača, odnosno timova koji su preko kvalifikacija došli na Major. Tim koji je morao da prođe trnovit put kako bi stigao do Poljske. Igrali su Evropa Minor, gde su bili drugi (poraženi u finalu od BIG). U glavnim Major kvalifikacijama su odigrali odlično, prvo su savladali OpTic, potom demolirali Liquid sa 16:3, od ekipe mousesports su izgubili 16:14 da bi prolaz overili pobedom nad ruskim Vega Squadron. Tim ove godine nije igrao neke veće turnire, uglavnom su se fokusirali da dospeju do Krakova što su na kraju i uspeli. Od manjih turnira, igrali su Headshot kup, Hellcase kup, Farmskins i beleži odlične rezultate, uglavnom vraćajući se kući titulom. Na poslednjem turniru ih je FlipSid3 izbacio i onemogućio im da odu na DH u Malme. Što se tiče igrača, valja obratiti pažnju na HS koji je konstantno u vrhu, dok sunNy poslednjih meseci briljira, a kRYSTAL je standardna AWP pretnja. Uglavnom igraju standardne mape, vole da igraju Inferno i i Mirage, dok ćete ih često videti na Overpass i Nuke. Sam dolazak PENTA na Major je uspeh ali sigurno na mečeve neće izlaziti sa belom zastavom. Videli smo da mogu da budu jako dominanti, Liquidu su prepustili 3 runde, pobedili su OpTic, u nekoliko navrata BIG, pa sigurno vide svoju šansu. Nisu imali sreće sa žrebom za prvi meč jer ih čeka trenuntno najbolji tim na svetu, SK.

Cloud9 (Sjedinjene Američke Države)

Sastav: Skadoodle, shroud, Stewie2k, autimatic, n0thing

Na red dolazi ekipa sa američkog kontinenta. Zapravo, ovo je jedina ekipa koja će braniti čast Severne Amerike, nakon neuspeha Liquida i OpTica da se domognu Majora. Ovu ekipu imamo prilike dosta da gledamo u poslednje vreme. Domogli su se finala ESL turnira u Kelnu gde ipak nisu imali snage da se suprotstave SK. Pre toga su bez velikih muka prošli kroz Major kvalifikacije, izgubivši jedan meč, protiv ekipe G2. Na finalnoj seriji u Londonu su takođe bili odlični, gde su u polufinalu poraženi od FaZe. Možemo reći da je ova ekipa sastavljena od izuzetno kvalitetnih pojedinaca, a u poslednje vreme su svi u odličnoj formi. Skadoodle nas je poslednjih nedelja uverio da može da uradi AWP-om šta god hoće, shroud i n0thing su stalna prednja za protivnika, Stewie2k lucidnom i pametnom igrom daje ekipi mnogo prostora za taktiziranje dok je autimatic pravi vođa ekipe koji osim taktika često oduševaljava i sjajnim potezima. Train i Mirage su njihovi standardni pikovi, dok izbegavaju Cobblestone i Nuke. Snaga ovog tima je što svaki pojedinac individualno na visokom nivou, te može da zablista na meču, u sjajnoj su formi. Trebalo bi da prođu prvu fazu bez većih problema, a uspeh u nastavku turnira zavisiće i od žreba, ali svakako očekujte neizvesne mečeve protiv najjačih ekipa poput G2, FaZe, SK i Astralis.

Gambit (Kazahstan)

Sastav: Dosia, Zeus, mou, HObbit, AdreN

Trenutni rang ove ekipe na HLTV rang listi je 15. Sedište ekipe je u Kazahstanu, ali je Dosia Rus dok je Zeus Ukrajinac. Ekipa koja ima dosta potencijala i prava je enigma zašto ih ne viđamo često na završnicama turnira. Imali su prilično dobar Major u Atlanti, prošli su prvu fazu sa 3-1 izgubivši samo od Virtus.Pro. To je manje-više to što smo videli od Gambit ove godine. Nakon toga igrali su slabije turnire, doduše osvojili su DreamHack u Austinu, a na DH Summer u Švedskoj zabeležili su skromno 5-6 mesto, lako ih je savladao fnatic. Trenutno igraju ESEA Season 25 gde su veoma loši, sa skorom 4-7, gubili su od ekipa poput WySix, Kinguin, fnatic academy, Gatekeepers. Tim stvarno ima kvaliteta, Zeus je odličan igrač i lider, Dosia je stara škola CS-a koji je uvek odličan, mou je fantastičan AWP igrač koji je na prošlom Majoru pokazao da može da se nosi sa najcenjenijim snajperistima. HObbit je dosta poradio na svom skilu, pa je sposoban da odigra odlično. Imaju prilično širok map pool, može se reći da preferiraju nestandardnije mape poput Train, dok izbegavaju Cache i Mirage. Nadamo se da će na Majoru zablistati, jer kada igraju kako umeju sigurno mogu da pomrse konce najboljim timovima, a pravi test imaće već u prvom meču gde dobijaju protivnika po meri, mousesports, koji igra odlično ali nam to može biti dobar pokazatelj šta možemo da očekujemo od Gambita u Krakovu.

Sutra očekujte nastavak, timove biramo tako da u svakom tekstu obuhvatimo one najbolje ali i one malo slabije ekipe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.