CS:GO  Kreće druga sezona VIP Adria lige!

Izvor: B92, 23.Mar.2018, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CS:GO " Kreće druga sezona VIP Adria lige!

Regionalna Counter-Strike liga uskoro dobija svoj nastavak, u vidu druge sezone.

Prva sezona balkanskog regiona je bila veoma uspešna za srpske timove. Čak tri srpska CS:GO tima su našla svoje mesto u finalu, dok je pobednik bio Valiance.

Ove godine se uvode određene promene, naročito u kvalifikacijama. Direktnu pozivnicu na učešće dobiće samo dve ekipe, za razliku od prošle sezone, kada je poziv imalo četiri ekipe. ESL na ovaj način želi da da više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šanse manjim timovima.

Kvalifikacije će trajati četiri nedelje, a nakon svake sedmice će učešće u drugum krugu kvalifikacija izboriti četiri tima – dakle ukupno 16 timova. Ekipe će biti raspoređene u četiri grupe, a pobednici grupa će obezbediti direktan plasman na turnir. Preostalih 12 timova će odigrati još jednu rundu kvalifikacija, a dva najbolja će plasirati u ligu.

Šest plasiranih i dve pozvane ekipe će biti smeštena u jednu grupu, a takmičenje će početi u septembru. Igraće se po round-robin formatu (svako sa svakim), pa će dve najbolje plasirane ekipe ići direktno u finale, dok će timovi koji su zauzeli od 3. do 6. mesta igrati još jednu rundu za preostala dva mesta.

Pored CS:GO, takmičenje će se održati u LoL-u, a fond za nagrade će iznositi 20 000 evra. Finale će se, kao i prošle godine, održati u Zagrebu, i planirano je za novembar ove godine.

Izvor: KlanRUR

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.