CRVENO-BELA KRV: Prvog dana akcije prikupljeno 148 jedinica

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2023, 21:20

CRVENO-BELA KRV: Prvog dana akcije prikupljeno 148 jedinica

Nastavak u subotu...

Prvog dana 27. po redu akcije "Crveno-bela krv" na stadionu "Rajko Mitić" prikupljeno je 148 jedinica krvi.

Saradnja Crvene zvezde sa Institutom za transfuziju krvi Srbije je realizovana i 27. put. Navijači najtrofejnijeg srpskog kluba su se u velikom broju odazvali akciji u ovom periodu teških nedaća koje su zadesile našu državu.

Akcija "Crveno-bela krv" će biti održana i u subotu na "Marakani" uz važnu napomenu da je termin za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << davanje krvi od 10 do 16 časova, uoči utakmice između Crvene zvezde i Vojvodine u okviru petog kola plej-ofa Superlige Srbije koja je na programu u 18 časova i 30 minuta.

Sve zvezdaše humanog srca klub iz Ljutice Bogdana je obradovao prigodnim poklonom u vidu Zvezdinog zidnog sata. U akciji su učešće su uzeli i brojni gradovi iz Republike Srpske i Srbije, među kojima su Nevesinje, Modriča, Trebinje, Bijeljina, Prijedor, Banjaluka, ali i Kosovska Mitrovica gde je prikupljeno 30 jedinica krvi.

Sve osobe koje odluče da daju krv je potrebno da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata.

Interval između davanja krvi mora da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.