CRNOGORCI HRABRI, SLOVENCI JEDNOSTAVNO BOLJI: Luka Dončić srušio komšije tripl-dablom

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2023, 20:28

CRNOGORCI HRABRI, SLOVENCI JEDNOSTAVNO BOLJI: Luka Dončić srušio komšije tripl-dablom

Oba tima trocifrena.

U pripremnoj utakmici za Mundobasket Slovenija je u Ljubljani savladala Crnu Goru 104:100.

Posle dva poraza od Grčke Slovenci su uspeli da dođu do tek druge pobede u pripremnom periodu. Sa druge strane Crna Gora je posle Francuske zabeležila i drugi poraz na pripremama.

Atraktivna napadačka košarka viđena je u Stožicama. Obe ekipe su došle do 100 poena i pokazale zavidan napadački arsenal. Ipak, u odbrani će morati da se dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radi u obe ekipe.

Bila je ovo utakmica sa dosta oscilacija. Bolje su krenuli domaći, poveli 7:0, a posle prve četvrtine imali +10 – 32:22. Do poluvremena Crna Gora smanjuje na samo dva razlike (55:53). Potom su Crnogorci imali +6 u trećoj četvrtini, ali Slovenija pravi seriju 14-4 i ponovo stiče +10 (81:71). Na kraju penal završnica je odlučivala a više koncentracije imali su Slovenci.

Kod pobednika briljirao je Luka Dončić koji je zabeležio tripl dabl od 34 poena, 13 skokova i 14 asistencija uz indeks +43. Sledio ga je Klemen Prepelič sa 17 poena i pet asistencija. Na drugoj strani Mihailović je bio najefikasniji sa 26 poena, dok je Dino Radončić zabeležio 21.

Narednu proveru Slovenci imaju protiv Španije u subotu, dok Crna Gora dan kasnije igra protiv Irana.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Zoe Tauran, devojka Rišaira Živkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.