CRNA GORA PALA POSLE PETERACA: Mađarima sedmo mesto na svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 12:26

CRNA GORA PALA POSLE PETERACA: Mađarima sedmo mesto na svetu

Brguljan pogodio prečku četiri sekunde pre kraja.

Vaterpolisti Mađarske, još uvek aktuelni svetski prvaci, osvojili su sedmo mesto na Svetskom prvenstvu pošto su pobedili Crnu Goru posle peteraca rezultatom 18:16 (14:14 - 4:3, 2:3, 3:3, 5:5).

Meč je bio izjednačen od starta, tokom većeg dela meča Mađari su imali minimalnu prednost a Crnogorci je sustizali i u jednom trenutku poveli 10:9. Imala je Crna Gora šansu za pobedu u regularnom toku jer je na 23 sekunde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre kraja Vasilije Radović pogodio za 14:13. Međutim, Vigvari je na četiri sekunde uspeo da izjednači na 14:14, da bi Brguljan sa centra pogodio prečku. Pobednik je bio odlučivan petercima, a Mađari su bili precizniji.

Jovan Vujović je sa četiri pogotka bio najefikasniji u redovima Crne Gore, a sa istim učinkom je Gergo Zalanki bio najefikasniji kod Mađara, svetskih prvaka koji su u Kataru završili kao sedmi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.