CR7 piše istoriju! Danas je u tri različite kategorije prestigao Raula i Santiljanu i izjednačio se sa  Mesijem

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CR7 piše istoriju! Danas je u tri različite kategorije prestigao Raula i Santiljanu i izjednačio se sa Mesijem

Sa dva gola protiv Hetafea, Portugalac postao treći najbolji strelac Reala svih vremena, ali je ostvario i još dva podviga

Skoro svaka utakmica i skoro svaki gol Kristijana Ronalda u poslednje vreme sa sobom nose neki rekord, pomeraju granice na top listama, pišu istoriju Realovog, španskog i evropskog fudbala.

Sa dva gola danas protiv Hetafea, Portugalac je opet ušao u almanahe Kraljevskog kluba. Ronaldo je pomerio granice na još dve liste. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Postao je treći najbolji strelac u istoriji Real Madrida i najefikasniji golgeter Kraljevića kada se računaju mečevi na gostovanjima u španskom šampionatu.

Ronaldo je na trećem mestu večne liste strelaca Real prestigao legendarnog Karlosa Santiljanu koji je nastupajući za klub iz Madrida u periodu od 1971. do 1988. godine postigao 288 golova u zvaničnim takmičenjima. Ronaldo je stigao do brojke od 289 pogodaka u belom dresu. Ispred Portugalca su samo Alfredo Di Stefano strelac 307 golova i rekorder Raul Gonzales koji je za Real upisao 323 gola. Jasno je da će Ronaldo uskoro nadmašiti i njih dvojicu. Ono što je posebno impresivno da CR7 troši tek šestu sezonu u dresu Reala. Santiljana je za Madriđane igrao 17, Raul 16, a Di Stefano 11 godina.

Ono po čemu Raul više nije rekorder je broj golova za Real u Primeri na gostujućim terenima. U predgrađu Madrida, Portugalac je stigao do 89 prvenstvenih pogodaka van stadiona Santjago Bernabeu. Raul ih je upisao 87.

Na kraju, Ronaldo je izjednačio i jedan rekord koji je do sada bio u vlasništvu njegovog večitog rivala lea Mesija. Reč je o broju golova postignutih u prvom delu sezone. U sezoni 2011/12, Argentinac je za polusezonu postigao 28 golova. Ronaldo je danas stigao do te brojke, ali može i da je nadmaši jer Real ima zaostalu utakmicu protiv Sevilje koja je odložena zbog obaveza Kraljevskog kluba na SP za klubove.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kristijano nastavlja da piše istoriju! (foto)

Izvor: Sportske.net, 18.Jan.2015

Sa nova dva gola, koja je danas postigao protiv Hetafea u predgrađu Madrida, zvanično najbolji igrač planete postao najbolji stralac Reala u Primeri u istoriji kada su u pitanju gostovanja!

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.