ČIST RAČUN...Zvezda objavila koliko je novca uplatila državi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2022, 18:25

ČIST RAČUN...Zvezda objavila koliko je novca uplatila državi!

Saopštenje sa Malog Kalemegdana...

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem i obavestio javnost da nastavlja da izmiruje obaveze prema državi. Crveno-beli su poručili da su jedini klub koji je u potpunosti javnosti stavio na uvid dugovanja i finansijsko poslovanje.

Saopštenje Crvene zvezde prenosimo vam u celinosti.

– KK Crvena zvezda nastavlja da izmiruje svoje obaveze prema državi u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima i plaća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << porez koji su u obavezi da isplaćuju svi sportski klubovi i pravni subjekti u Republici Srbiji.

KK Crvena zvezda je tako 17. i 18.08.2022. godine uplatio sumu od 3.894.289.00 dinara (32.664.87 evra) na ime dugovanja za porez (PDV).

Ovo je treća uplata na ime dugovanja u kratkom vremenskom roku koju je klub uplatio tokom leta i to u ukupnom iznosu 15.290.243,00 dinara (129.642,87 evra)!

Podsećamo, da je KK Crvena zvezda jedini u potpunosti i do najmanjih detalja objavio svoja dugovanja koja se isključivo odnose za PDV jer drugih poreskih obaveza nema, ali i objavio svoje finansijsko poslovanje i dao ga do detalja na uvid javnosti.

Podsećanja radi, KK Crvena zvezda je do sada u poslednjih 11 sezona ukupno uplatila za PDV 7.151.229,87 evro.

Zato očekujemo da će to učiniti i ostali pravni subjekti i klubovi koji duguju višestruko veće iznose (u milionima evra) na ime neplaćenog poreza svojoj državi i građanima Republike Srbije.

Crvena zvezda će kako je već i najavljeno, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da ispunjava svoje obaveze prema državi i o tome redovno obaveštavati javnost – stoji u saopštenju Crvene zvezde.

BONUS VIDEO: Pogledajte scenu sa veridbe Marka Gobeljića i Katarine Grujić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.