TEROR NAD FRICOM SE NASTAVLJA: Novak bez problema do polufinala US Opena

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2023, 18:53

TEROR NAD FRICOM SE NASTAVLJA: Novak bez problema do polufinala US Opena

U tri seta.

Srpski teniser Novak Đoković pobedom nad Tejlorom Fricom 3:0 (6:1, 6:4, 6:4) plasirao se u polufinale US Opena posle dva sata i 35 minuta igre.

Novak je tako nastavio svojevrsni teror nad Amerikancem, pošto ga je pobedio i u osmom međusobnom meču.

Atipično je počeo duel Novaka i Tejlora. Igrači su bili veoma loši na servisu, pa je već u prvom gemu Fric imao brejk priliku, Đoković je uspeo da se izvuče da bi u narednom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gemu iskoristio drugu brejk šansu i poveo sa 2:0. Nije uspevao Novak da pronađe prvi servis ni u narednom servis gemu, pa je Fric ekspresno smanjio rezultat. U istom stilu se nastavilo i u sledećem gemu.

Đoković pravi drugi brejk i ponovo kontroliše situaciju u ovom setu. Zanimljivo je da je do ovog trenutka Fric izgubio samo jedan servis gem na celom turniru, a već dva u isto toliko gemova protiv Novaka.

Ni nastavak seta nije bio drugačiji. Novak nije briljirao na servisu, ali ih je osvajao dok je Fric izgubio i treći servi gem, pa je Đoković došao do prvog seta rezultatom - 6:1.

U drugom setu je Novak ponovo krenuo brejkom, Fric je imao čak četiri prilike od toga dve vezane u četrvtom gemu da anulira izgubljeno sa starta seta, ali je prokockao tu priliku, pa je Đoković poveo - 3:1. To je, se ispostavilo, bila jedina i poslednja šansa za Fric da se vrati u drugi set. Do kraja ovog dela igre nije bilo brejkova, oba igrača su bila veoma sigurna na servisu i Đoković je poveo sa 2:0 u setovima.

Treći set je bio drugačiji od prethodnog dela meča. Igrači su odlično servirali i nije bilo brejk prilika sve do sredine seta. Fric je prvi zapretio, imao dve vezane šanse, ali tada se desilo nešto što nikako ne ide Amerikancu u prilog. Domaća publika je iznervirala Novaka i kao što to često biva dodatno motivisala Srbina što je rezultiralo sa četiri uzastopna poena, da bi sve bilo krunisano brejkom u narednom gemu. Potom se desila nesvakidašnja situacija, Novak je spasao dve brejk prilike i na 40:40 u trenutku kada je trebalo da smečuje lopticu jedan navijač je urliknuo i totalno zbunio Đokovića, koji je izgubio taj poen, a zatim i naredni pa je brejk vraćen. Ipak, Srbin pravi novi brejk u narednom gemu i potom uspeva da odservira kako treba za polufinale US Opena. Doduše, suočavao se sa jednom brejk prilikom, ali je poranašao prvi servis u pravom trenutku.

Protivnik u borbi za finale će mu biti bolji iz meča Šelton - Tijafo.

Čitav tok meča uživo mogli ste pratiti na sajtu SrbijaDanas.

Even Novak can appreciate this forehand winner from Taylor Fritz. 👏 pic.twitter.com/vWo6FFe4UJ

— US Open Tennis (@usopen) September 5, 2023

Djokovic getting closer: 6-1, 6-4 on Fritz.#USOpen pic.twitter.com/Gin66S1ucu

— José Morgado (@josemorgado) September 5, 2023

Everything's coming up ACES. 🎶

Novak Djokovic takes the first set 6-1. pic.twitter.com/RfzI0Jcn6m

— US Open Tennis (@usopen) September 5, 2023

We've got some @DjokerNole fans in the house! 🏠 pic.twitter.com/I5VRjsSMRh

— US Open Tennis (@usopen) September 5, 2023

Novak Djokovic is in the zone. pic.twitter.com/eax9H2mrxO

— US Open Tennis (@usopen) September 5, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.