ČETVORKA MERKA POLUFINALE

Izvor: Kurir, 24.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČETVORKA MERKA POLUFINALE

Srpski timovi na korak od plasmana u završnicu takmičenja u NLB ligi

Srbija će i ove sezone imati najviše predstavnika u plej-ofu Jadranske lige, a naredne će u regionalnom takmičenju opet učestvovati pet naših klubova. Košarkaši Partizana startovaće s prve pozicije, Hemofarm sa treće, Crvena zvezda sa četvrte i jedino FMP u četvrtfinalu neće imati prednost domaćeg terena, jer je sedmoplasiran.

Nešto lošije partije tima iz Železnika uticale su na to >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da Srbija naredne godine ima dva predstavnika u ULEB kupu, umesto tri, što je bio slučaj proteklih godina. U plej-ofu, koji počinje 25. marta i igra se do dve pobede, sastaju se Partizan - Cibona, Zadar - FMP, Hemofarm - Budućnost i Crvena zvezda - Olimpija.

Poslednje kolo NLB lige bilo je dosta neizvesno i tek su ti rezultati odredili konačni poredak od drugog do osmog mesta. Nakon 26 odigranih utakmica Olimpija, Budućnost, FMP i Cibona imaju identičan skor (15-11), a u međusobnim duelima ostvarili su po tri pobede. Olimpija u toj mini-ligi ima koš-razliku plus sedam, Budućnost plus jedan, FMP je primio i dao isti broj poena, a Cibona ima minus osam, što je na kraju i odredilo konačan plasman.

I naredne sezone u NLB ligi takmičiće se pet klubova iz Srbije. Hrvati i Slovenci imaće po tri predstavnika, s tim što Sloveniju neće moći da predstavlja Slovan, koji je ove sezone bio poslednji u regionalnom takmičenju. Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaće po jedan klub, a poslednjeg, 14. učesnika regionalnog takmičenja u sezoni 2008/2009, odrediće bord Jadranske lige.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.