ČELENDŽ KUP: Šapčani nadoknadili minus šest za polufinale!

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Mar.2014, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČELENDŽ KUP: Šapčani nadoknadili minus šest za polufinale!

Metaloplastika – Koks 26:19 (11:8)
Šabac – Dvorana: Zorka. Gledalaca: 2.200. Sudije: Emil i Ernest Agahiski (Azerbejdžan). Sedmerci: Metaloplastika 4 (3), Koks 2 (1). Isključenja: Metaloplastika 10, Koks 10 minuta. Crveni kartoni: Mitrović (Metaloplastika) i Janson (Koks).
METALOPLASTIKA: Holpert, Aleksić, Stevanović, Palević, Marjanović 1, Kankaraš 1, Medurić 1, Obradović 2, Marković, Grujičić 4, Mitrović 1, Prodanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 4, Milosavljević 6 (2), Dragaš 6 (1), Arsić (13 odbrana, 1 sedmerac).
KOKS: Aleksejev (11 odbrana, 1 sedmerac), Rogenbaum 2, Balo, Bukiman, Janson 3, Safroni 4, Taminen 5, Umovits, Sjoman, Ronberg 2, Jarve 3 (1), Volka.
(FOTO: D. Žarković)
U sjajnoj i na momente vatrenoj atmosferi, Šapčani su uspeli da nadoknade minus od šest golova iz Finske (17:23) i da se zasluženo plasiraju u polufinale Čelendž kupa.
Možda je Darko Arsić odigrao ključnu ulogu, ali zasluge pripadaju svim momcima koji su se 60 minuta borili sa odličnom ekipom iz Finske i svakako da su golovi Dragaša, Milosavljevića, Prodanovića, Grujičića, ali i svih ostalih, doprineli, uz šabačku publiku, da se ostvari veliki podvig.
Metaloplastika je sjajno počela, a Arsić je odbranio tri lopte, njegovi saigrači postigli tri gola i već posle pet minuta igre prednost Finaca je bila prepolovljena.
Ipak, da ništa nije gotovo, pokazali su gosti, koji su zaigrali bolje i u većem delu prvog poluvremena uspevali su razliku da održe na minus dva, što im je davalo realne šanse da trijumfuju u ukupnom skoru.
U drugom delu Metaloplastika je krenula na sve ili ništa i već u 36. minutu imali su sedam potrebnih golova za prolazak dalje.
U 40. minutu domaći su ostali sa četiri igrača na terenu i Finci su to znalački iskoristili i posle 42. minuta smanjili prednost Šapčana na samo minus tri.
Pet i po minuta pre kraja domaći su imali samo četiri gola prednosti, a bilo im je potrebno sedam, jer su Finci postigli više golova nego oni u prvom meču.
Tada su na scenu stupili Nemanja Grujičić i Bogdan Medurić koji su golovima doprineli da minut i po pre kraja Metaloplastika ima željenu prednost.
Hala je proključala, sudije se gotovo nisu čule, obe ekipe su imale po napad, ali ga nisu iskoristile, a Finci su pet sekundi kraja bacili kontru, ali je loptu presekao Žikica Milosavljević, bacio se na parket i slavlje je moglo da počne.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.