ČEKAMO PRVENAC

Izvor: Kurir, 28.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEKAMO PRVENAC

Milan Smiljanić, fudbaler Srbije, nada se pobedi protiv Rusije

Reprezentativac Srbije Milan Smiljanić očekuje da „orlovi“ u današnjem meč (19.00) protiv Rusije stignu do prve pobede otkako je našu fudbalsku selekciju preuzeo Miroslav Đukić. Popularni Lola ističe da je u ovom periodu priprema najvažnije da se stvara tim koji će kroz kvalifikacije pokušati da se plasira na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

- Tačno je da nismo ostvarili nijednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pobedu otkako je selektor Srbije Miroslav Đukić, ali time se ne opterećujemo. Siguran sam da će rezultati doći kad bude najpotrebnije. Nema psihičkog opterećenje, to je najvažnije. Sada je bitno da stvorimo dobru reprezentaciju - rekao je za Kurir Milan Smiljanić i dodao:

- Atmosfera u našoj ekipi je odlična, što je preduslov da nam krene. Srbija je spoj iskusnih i mladih igrača. Sve funkcioniše kako treba i ne pamtim kad je odnos u reprezentaciji bio bolji. Cilj je plasman na SP u Južnoj Africi i u toj nameri ćemo uspeti.

Smiljanić ističe da je Srbija protiv Republike Irske igrala dobro i da su sekunde delile „orlove“ od prvog trijumfa. Zadnji vezni španskog Espanjola veruje da će se sve vratiti protiv Rusije.

- Rusi imaju odličnu reprezentaciju, koja je izborila učešće na EP. Biće teško, ali mi vidimo svoju šansu, kao i u meču protiv Nemačke, koji igramo za tri dana. Ove pripremne utakmice puno znače, pogotovo zato što za protivnike imamo izuzetno jake rivale. Samo tako možemo da proverimo snagu naše reprezentacije.

Smiljanić nije krio zadovoljstvo što je njegov bivši klub Partizan osvojio duplu krunu, napominjući da mu je krivo što nije mogao da bude u Kruševcu.

- Ne mogu da vam opišem kako se osećam posle osvojene titule Partizana. Kad sam video ono slavlje u Kruševcu, bilo mi je krivo što nisam bio tamo. U reprezentaciji Srbije ima nešto više zvezdaša, ali su nam i oni čestitali - završio je Smiljanić.[ antrfile ]

OMLADINCI NA ENGLEZE U BELORUSIJI

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije igra danas (12.30) protiv Engleske odlučujuću utakmicu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. „Orlići“ su se našli na korak do plasmana među osam najboljih reprezentacija u Evropi, pošto su u Belorusiji u prvom meču savladali domaćina s rezultatom 0:4.

Englezi su u prvom kolu bili bolji od Poljske s 2:0, tako da našim fudbalerima čak i nerešen rezultat ostavlja visoke šanse da kao prvi prođu kroz cilj i plasiraju se na Prvenstvo Evrope u Češkoj, od 14. do 26. jula ove godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.