ČEKA NAS PAKAO!

Izvor: Kurir, 06.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEKA NAS PAKAO!

Trener Panatinaikosa uveren da će meč protiv Partizana biti izuzetno težak i da zeleni moraju da igraju punom snagom

Najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović zna da njegov strašni Panatinaikos protiv Partizana u Pioniru sutra čeka pravi pakao! Aktuelni šampion Starog kontinenta stiže s pravim „drim timom“, predvođen najvećim pojačanjem prethodnog prelaznog roka, fantastičnim Litvancem Šarunasom Jasikevičijusom. Ali, nije popularni Šaras jedina noćna mora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Spanulis, Dijamantidis, Dikudis, Batist, Vujanić, Tomašević... Lista je podugačka.



Željko Obradović posle pobede nad Olimpijakosom u „večitom derbiju“ Grčke optimistički dočekuje sutrašnji meč. Kaže da snaga crno-belih ne leži samo u Nikoli Pekoviću već i u kolektivnoj igri.


- Partizan je odigrao odlično prve dve utakmice u Evroligi. Gledao sam obe, a i onu protiv Crvene zvezde. Jasno je da crno-beli imaju zavidnu formu već na početku sezone. Mogu samo da čestitam igračima i treneru Vujoševiću - počinje razgovor Obradović.

 Da li su vas iznenadila dobra izdanja Partizana u Evroligi, posebno Nikole Pekovića?

- Crno-beli nastavljaju u ritmu koji traje godinama. Mnogo igrača napusti ekipu, dođu neki novi i ponovo igraju dobro. Peković je iskočio, ali nije Partizan samo Peković. Partizan gaji timski duh, to je njegova najznačajnija odlika. Da bi centar došao do izražaja, mora da ima pomoć saigrača. U ovom trenutku oni igraju i za njega. Naravno, Nikola sjajno odrađuje svoj deo posla.



 Dobro, ali ne može da se ne primeti veliki napredak pojedinaca. Na primer, Tepić igra odlično.


- Ako se sećate, prošle sezone govorio sam o tri mlada igrača Partizana, Pekoviću, Veličkoviću i Tepiću. Pokazalo se da godinu dana igranja u Partizanu nije malo i da su svi napredovali. Za mladog igrača najvažnije je da provodi vreme na parketu, a ne na klupi.



 Kakvu utakmicu očekujete sutra u Pioniru?


- Biće veoma teško. Ako neko zna kako je igrati u Pioniru pred prepunim tribinama i u vreloj atmosferi, onda sam to ja. Mi smo odigrali derbi sa Olimpijakosom u grčkom prvenstvu, tako da nemamo dovoljno vremena da se pripremimo za Partizan, bukvalno dva treninga. Iako rezultatski ne stojimo loše, nisam zadovoljan trenutnim izdanjima svog tima.  [ antrfile ]

DEJAN TOMAŠEVIĆ ĆE IGRATI PROTIV PARTIZANA!



 U velikom grčkom derbiju Srbi se nisu baš naigrali. Šta je razlog?

- Tomašević neće nastupati u grčkoj ligi. Želim da ga sačuvam za najznačajniji deo sezone. Međutim, protiv Partizana će sigurno biti u ekipi. Što se tiče Vujanića, ovo mu je prva utakmica da nije ulazio. Na toj poziciji su još Spanulis, Dijamantidis i Jasikevičijus, tako da je konkurencija veoma jaka. Derbi sa Olimpijakosom jednostavno je išao tokom koji je zahtevao takvu postavku igre.

 Na drugoj strani, Teodosić je igrao samo minut. Smatrate li da ove sezone može očekivati veću minutažu?

- Teodosić je nesumnjivo veliki talenat, ali o problemima igrača iz protivničkog tabora nikada nisam želeo da govorim. Gledam u svoje dvorište.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.