ČEFERIN: Evropskom fudbalu potreban seleri kep

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 21:51

ČEFERIN: Evropskom fudbalu potreban seleri kep

UEFA spreman da ograniči potrošnju.

Predsednik Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je danas da je potrebno uvesti "seleri kep" u evropski fudbal, prenosi Sportklub.

 - U bliskoj budućnosti moramo ozbiljno da se pozabavimo ograničenjem plata. Budžeti najbogatijih klubova otišli su u nebesa i to nije dobro za kompetitivni balans. Sve će izgubiti smisao ukoliko pet ili šest istih klubova uvek bude osvajalo Ligu šampiona. Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potreban nam je kolektivni dogovor. Džaba sve ukoliko samo UEFA bude primenjivala seleri kep, a najveće lige to ne rade. Moramo da napravilo univerzalna pravila koja će važiti za sve - istakao je Čeferin.

Predsednik UEFA Dodaje da je iznanađen što se za sada svi slažu sa predlogom.

 - Za sada se svi slažu s predlogom. Veliki klubovi, mali klubovi, oni u vlasništvu države ili navijača, oni što ih vode milijarderi. Baš svi. Zato se nadam da će seleri kep početi da se primenjuje što je pre moguće - zaključio je Čeferin.

"Preuzmi besplatno - bonus za sportsko klađenje 1.000 RSD"

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.