Izvor: RTS, 14.Jul.2020, 19:28

CAS potvrdio doživotnu zabranu bivšem predsedniku avganistanskog fudbalskog saveza

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio je žalbu nekadašnjeg predsednika Fudbalskog saveza Avganistana Keramudinu Karimu, kojeg je Fifa kaznila doživotnom zabranom zbog seksualnog uznemiravanja fudbalerki.
Fifa je kaznila Karima doživotnom zabranom obavljanja dužnosti u fudbalu, kao i novčano sa milion švajcarskih franaka, što je i maksimalna predviđena kazna, a CAS je odbio žalbu Avganistanca.

CAS je utvrdio da je Karim seksualno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i psihički uznemiravao igračice u periodu od 2013. do 2018. godine, dok je bio na čelu Fudbalskog saveza Avganistana.
Tokom svedočenja, igračice su bile pod posebnim bezbednosnim merama – svedočile su sa bezbedne lokacije, preko telefonske linije, koristeći skremblovan glas, kako bi se zaštitio njihov identitet.
Fifa je kaznila Karima 2019. godine, godinu dana pošto su se prve optužbe pojavile u medijima.
Karim je kao predsednik Fudbalskog saveza Avganistana 2014. godine primio nagradu Fifa fer-plej u ime nacionalnog saveza.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Potvrdili mu doživotnu suspenziju iz fudbala!

Izvor: Sportske.net, 14.Jul.2020

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbacio je danas žalbu bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Azerbejdžana na doživotnu suspenziju koju je dobio zbog seksualnog zlostavljanja reprezentativki...CAS je potvrdio suspenziju i naveo da je Keramudin Karim počinio "grozna dela" nad fudbalerkama...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.