CAS mu skinuo doping suspenziju – posle dva dana potpisao za PAO

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 20:58

CAS mu skinuo doping suspenziju – posle dva dana potpisao za PAO

Tabor Atinjana pojačao je Konstantinos Mitoglu (27, 210 cm) koji se zapravo vratio u klub za koji je već igrao četiri sezone.

Ergin Ataman je pojačao roster za još jednog igrača od kojeg bi trebalo da ima velike koristi u narednoj seezoni. Mitoglu je sa Atinjanima potpisao ugovor na tri godine i četvrto je pojačanje kluba - posle Matijasa Lesora, Luke Vildose i Kostasa Adetokumba.

Mitoglu stiže u klub posle burnog perioda koji je imao iza sebe. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Zbog pozitivnog nalaza na supstancu metandienon FIBA je u martu ove godine potvrdila suspenziju za Grka na dve i po godine. U to vreme već je bio odradio 12 meseci, a po toj odluci vratio bi se na teren tek 25. novembra 2024. godine.

Mitoglu je u svoju odbranu na Sudu rekao da su mu lekari preporučili spornu supstancu.

"Doktorka me je uveravala da je tableta čudesni lek iz Rusije. Dala mi je serum za koji je rekla da će pročistiti moj organizam", ovim rečima se branio Mitoglu.

Posle kazne FIBA imao je pravo žalbe na CAS-u, to je i uradio, i na kraju mu je kazna redukovana na 16 meseci (5. jula) pa tako pravo nastupa u svim takmičenjima stiče već od kraja jula ove godine.

U sezoni 2021/2022. igrao je za milansku Olimpiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.