Butorović predsednik UO Vojvodine

Izvor: B92, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Butorović predsednik UO Vojvodine



Novosadski biznismen Ratko Butorović izabran je za novog predsednika Upravnog odbora fudbalskog kluba Vojvodina na vanrednoj sednici Skupštine tog kluba.

Butorović je na toj funkciji nasledio Aleksandra Jevtića, koji je prošle nedelje, zajedno sa kompletnim Upravnim odborom, podneo ostavku zbog neslaganja sa direktorom kluba Cvetkom Riđošićem.

Obraćajući se članovima Skupštine, Butorović je rekao da "nema čarobni štapić, ali da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naučio da gubi" i najavio da će u najskorije vreme izabrati nove članove UO novosadskog kluba.

Butorović je ranije bio predsednik Sutjeske iz Nikšića i Bokserskog saveza Crne Gore, a trenutno je vlasnik novosadskog hotela "Park" i finansijer Košarkaškog kluba Radnički iz istog grada.

Direktor novosadskog tima Cvetko Riđošić rekao je da njegovi sukobi sa Aleksandrom Jevtićem traju dosta dugo, kao i da je dosadašnji predsednik UO želeo da ga smeni pošto se suprotstavio pokušajima da se "Vojvodina pretvori u B tim nekog ruskog kluba".

Na Skupštini je predstavljen i finansijski izveštaj o poslovanju kluba iz koga se vidi da su u proteklih godinu dana rashodi Vojvodine bili za 18 miliona dinara veći od prihoda.

Predstavnik navijača Vojvodine u Skupštini kluba Aleksandar Posnov osvrnuo se i na nedavni sukob sa bivšim fudbalerom kluba i sadašnjim igračem milanskog Intera Sinišom Mihajlovićem.

Mihajlović je nedavno najavio da će se narednog leta oprostiti od aktivnog igranja revijalnom utakmicom na stadionu Vojvodine, ali su se navijači tog kluba tome suprotstavili istakavši transparent "Siniša Mihajlović - persona non grata".

Posnov je prisutnima pokazao primerak lista "Tempo" iz novembra 1990. godine, u kome se Mihajlović, tada još uvek igrač Vojvodine, slikao u dresu Crvene Zvezde.

"Da li neko ima prava da zameri navijačima Vojvodine, ili bilo kojim drugim navijačima na svetu, kada se igrač njihovog tima slika u dresu drugog kluba. Mi to nismo zaboravili i od Mihajlovića ocekujemo makar izvinjenje", rekao je Posnov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.