Butorović: Treneri su čudna sorta

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Jun.2011, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Butorović: Treneri su čudna sorta

U Vojvodini se zna da ključne odluke o svemu donosi predsednik Ratko Butorović. Tako će biti i ovog puta, dok se traga za trenerom.
Mnogi ovih dana pominju imena raznih kandidata, ali sve oči su ipak uprte u onoga u čijim rukama je i mač i kolač. Na potezu je klupski „broj jedan”:
– Još se ništa ne zna. Ima vremena za odluku, ne žurimo nigde – hladi u svom stilu Ratko Butorović znatiželju u vezi sa najktuelnijom klupskom temom.
Zar je moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << da je toliko teško naći onoga ko bi prihvatio da radi u Vojvodini?
– Takvih, na sreću, ima mnogo. Možemo da biramo.
Šta, onda, čekate?
– Pravog. Onog koji imenom i dokazanom stručnošću zaslužuje da radi u klubu kakav je Vojvodina. Ne, dakle, onog koji za sebe misli da je trener, nego ko to zaista jeste.
Da nije problem u tome što je poznato da ste prilično „tvrdi” na parama?
– To nije istina. Problem je na drugoj strani, u tome što su treneri čudna sorta. Traže novac, a zauzvrat obećavaju samo rad.
Kakav odgovor dobijaju od vas?
– Da ne mogu unapred da računaju na pare. U Vojvodini trenerova primanja zavise od postignutih rezultata.
Šta to konkretno znači?
– Zar je malo ako nudim 300.000 evra za titulu, isto toliko za plasman u Ligu Evrope i 200.000 evra za osvojen Kup. Plus dobra plata i premije. Zar je to malo?
Verovatno se trenerima ne dopada neizvesnost na putu do zarade?
– U tome i jeste problem. A šta je sa neizvesnošću koja je pred nama? Zašto da dajemo pare? Za treće mesto? Budimo iskreni, to se sa Vojvodinom podrazumeva...
Koliko će još potrajati ova neizvesnost?
– Sve dok ne nađemo onog koji ispunjava kriterijume i prihvata naše uslove. Suština je u tome da Vojvodina bira trenera, a ne oni nju – kategoričan je Ratko Butorović, prvi čovek Novosađana.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.