Burde testira za Toro Roso

Izvor: B92, 13.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burde testira za Toro Roso



Trostruki šampion američke Champ Car serije, Francuz Sebastijan Burde testirao je u sredu bolid Toro Roso Formula 1 tima na stazi Herez u Španiji.

Burde je, ipak, odbacio mogućnost da vozi za taj tim sledeće sezone, jer želi da brani titulu u Champ car šampionatu u Americi, gde vozi za Newman-Hass tim. Toro Roso je jedina ekipa u Formula 1 koja do sada nije potvrdila nijednog vozača za sledeću sezonu.

Burde je, međutim, izjavio da želi da pređe u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Formula 1 šampionat, ali tek 2008. godine.

Suvlasnik Toro Roso tima Gerhard Berger izrazio je želju da dosadađnji vozači Vitantonio Ljuci i Skot Spid ostanu i nastave da voze i sledeće sezone.

"Nadam se da će mi ovaj test otvoriti vrata Formula 1 šampionata. Daću sve od sebe tokom ova tri dana testiranja", izjavio je Burde.

Francuz je nekoliko puta bio pred vratima F1 šampionata. 2002. godine trebalo je da vozi za Arrows tim, ali se ta ekipa raspala. Prošle sezone je bio u konkurenciji za mesto u BMW-Sauber timu, a takođe je pregovarao i sa Vilijamsom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.