Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2020, 22:33

Buran zvezdaški obračun u Arabiji: Kafu za tri minuta razneo odbranu Al Ahlija, ali Miloje pokazao ko je šef

Na kraju Al Ahli stigao do pobede – 4:2

Borba za prvo mesto je izgubljena, ali živeće san o drugoj poziciji u Al Ahliju iz Džede posle dobijenog večerašnjeg trijumfa i probuja na treće mesto prvenstva Saudijske Arabije. Pravi fudbalski vatromet viđen je Džedi. Tim Vladana Milojevića imao je u jednom trenutku sve. Vođstvo od dva gola razlike, ali je na kraju do prvog trijumfa posle virusa korona morao da dođe na teži način. Al Hazem je za tri minuta došao do izjednačenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << međutim poslednji udarac izveo je domaćin. Za nastavak mirnog rada Vladana Milojevića i Milana Kosanovića u Džedi – 4:2. Zvezdaški obračun u Arabiji upotpunila je sjajna partija bivšeg člana crveno-belih Džonatana Kafua. Nije se proslavio Brazilac na Marakani, upravo u mandatu Vladana Milojevića, iako je imao solidnu minutažu. Ali večeras, u sudaru protiv bivšeg šefa, kao da je želeo da pokaže da u njegovim nogama ima još one magije i brzine, kao svojevremeno dok je nosio dres Ludogoreca. Razneo je Kafu odbranu Al Ahlija, golom i asistencijom poneo epitet igrača utakmice.

Nije mogao Vladan Milojević da u prvoj utakmici posle virusa korona računa na povređenog Marka Marina, nije bilo ni Italijana Đaninija koji je pred odlaskom. Međutim, odlično je počeo Al Ahli utakmicu. Poveo već u trećem minutu Gareba na asistenciju Asirija. Lepo je kontrolisao meč A Ahli, mada je za Milojeviće standarde to bio suviše nekontrolisan meč. Bilo je udaraca na jednoj i drugoj stativi. Preko Al Some Al Ahli je stigao do dva gola prednosti.

Međutim, bio je to samo uvod u sjajan finiš. Gosti su krenuli na sve ili ništa i zamalo da dobiju sve. Razgoropadio se Brazilac Kafu. Igrao je kao u najboljim danima. Prvo je asistirao Standbergu, da bi u 68. minutu doneo izjednačenje. Bilo bi zanimljivo videti kada je tim, koji vodi Vladan Milojević primio dva gola za tri minuta. Očigledno pedantni stručnjak nije još sve svoje taktički zamisli uspeo da prenese na ekipu. Ali daleko od toga da će žaliti. Gostima je posle konsultacije sa VAR-om poništen gol, što je bio uvod u ofanzivu Al Ahlija.

Haitham je u 86. minutu doneo novo vođstvo domaćinu, a tačku je stavio Al Harbi.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - 23. KOLO

Utorak

Al Fateh - Al Fajha 2:0 (1:0)

Abha - Al Itihad 2:1 (0:1)

Al Rajed - Damk 3:0 (2:0)

Al Fejsali - Al Tavon 2:1 (1:0)

Al Ahli - Al Hazm 4:2 (1:0)

Sreda

18.00: Al Adak - Al Itifak

18.30: Al Veda - Al Šabab

20.00: Al Nars - Al Hilal

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.