Buran prijateljski derbi – Liverpul našao odgovor na antifudbal karamela

Izvor: B92, 24.Apr.2022, 19:29

Buran "prijateljski" derbi – Liverpul našao odgovor na antifudbal "karamela"

Fudbaleri Liverpula savladali su Everton rezultatom 2:0 u okviru derbija 34. kola Premijer lige.

Derbi je opravdao očekivanja. Svega je bilo, golova, spornih situacija i koškanja. Međutim, daleko je bio od prijateljskog kako mu glasi ime.

Evertonu gori pod nogama i ne bi trebalo da čudi ako ih sledeće sezone budemo gledali u Čempionšipu. Stoga su odlučili da u ovaj meč uđu sa ciljem da pre svega sačuvaju svoju mrežu.

Preterivali su u tome igrači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Frenka Lamparda, a bolji podatak od samo 32 u prvom poluvremenu govori sve. To je najmanje pasova jedne ekipe u 45 minuta igre u poslednjih 16 godina. Uz to, čak šestorica igrača Liverpula su odigrala više pasova od kompletnog protivničkog tima. Sve to uz posed lopte od 86 odsto.

Ono što je nedostajalo ekipi Jirgena Klopa su golovi, pa čak i šutevi. Završili su prvo poluvreme bez iti jednog udaraca u okvir gola.

Sem fudbalskog aspekta, prvi deo igre je obeležilo i nekoliko nesportskih poteza. Mladi fudbaler Evertona Entoni Gordon je dobio žuti karton zbog simuliranja. To je šesti ukupno, a treći protiv Liverpula, karton koji igrači Evertona dobijaju zbog simulacije – najviše u ligi.

Taj deo igre je ostao u senci onoga što se desilo neposredno pre odlaska na pauzu. Rišarlison se valjao na terenu nekoliko puta, a kada je počeka nadoknada igrači Liverpula nisu želeli da izbace loptu nakon što se Brazilac još jednom našao na zemlji. Izrevoltirani Dukure je krenuo da napravi faul nad Fabinjom i to učinio na nešto agresivniji način. Ruku na srce, greška je i sudije što nije ranije dosudio faul, te je usledio metež na terenu.

Daljoj eskalaciji je doprineo golman "karamela" Džordan Pikford koji je provocirao navijače i igrače Liverpula.

Liverpul se suočio sa "prosipanjem" bodova. Uskoro opširnije.

Premijer liga, 34. kolo:

Nedelja:

BrajtonSautempton (2:2)

Velbek 2, Salisu 44ag - Vord Praus 45+4, 54

BarnliVulverhempton (1:0)

Vidra 62

Čelsi – Vest Hem 1:0 (0:0)

Pulišić 90

Liverpul – Everton 2:0 (0:0)

Robertson 62, Origi 85

Subota:

Arsenal - Mančester junajted 3:1 (2:1)

Tavareš 3, Saka 32p, Džaka 70 – Ronaldo 34

Lester – Aston Vila 0:0

Njukasl – Norič 3:0


Džoelinton 35, 41, Gimaraeš 49


Man. Siti – Votford 5:1 (3:1)

Žezus 3, 25, 49p, 53, Rodri 35 – Kamara 28


Brentford – Totenhem 0:0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.