Buongiorno Italia: Zašto je Dibala uzeo 21 i za koga je to Juve sačuvao „desetku“

Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2017, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Zašto je Dibala uzeo 21 i za koga je to Juve sačuvao „desetku“

Prvi veliki posao Monćija, još jedan na „ić“ u Torinu, zahvalnost Don Silviju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Primopredaja vlasništva u Milanu i „adio“ Berluskonija posle 30 godina je glavna priča u italijanksoj sportskoj štampi.

Piše se i o dva produžetka ugovora, Dibale i Milinković Savića. Prvi je sa platom od 7.000.000 evra postao drugi najplaćeniji igrač Serije A, iza Iguaina, a Sergej je sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 1.500.000 plus bonusi stigao na drugu poziciju na listi zarada u Laciju.

Istovremeno, Korijere delo Sport tvrdi da je sve utanačeno za prelazak Kesija u Romu koji će doneti u kasu Atalante 28.000.000 evra. Piše se i da je Inter bacio oko na Mbapea, a da Juve želi da skine ispred nosa Nerezurima Šika i Bernardeskija .

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Milan je Li” dovosmislenije naslov na prvoj strani Gazete povodom prodaje Rosonera kineskim tajkunima, pošto može da se čita i kao “Milan je tamo”, ali i kao konstatacija činjenice da je kinesko prezime Li drugo po brojnosti u glavnom gradu Lombardije.

Gazeta piše da je jučerašnji dan bio istorijski i da je Milan promenio vlasnika posle 31 godine u transakciji koja je koštala 740.000.000 evra. Prenose se i reči sada već bivšeg i novog vlasnika Milana: „Berluskoni: Ova odluka je bolna” i „Li Jongong: Bićemo u svetskom vrhu”.

List piše i o prioritetima novog Milana, sa kineskim pečatom:

„Obnoviti ugovore sa Donarumom i De Šiljom. Već je postignut dogovor sa Fabregasom, na leto napad na Obemejanga i Kejtu”.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Hvala Silvio, budućnost je puna nepoznanica” ističu se zasluge Berluskonija kao i nedoumice šta će biti s Milanom u sledećem periodu. Delom zato što su novi kineski vlasnici bili veoma zakopčani u izjavama i što njihovo bogatstvo i kurikulum ne daju garancije da će investirati u Milan, već više da se radi o jednoj operaciji, tipa onoj koju je sproveo Erik Tohri sa Interom.

Na prvoj strani su našli prostor i naslovi za sutrašnji derbi koji je već oborio nekoliko rekorda. Ne samo da će to biti prvi sudar gradskih rivala u 12.30 i što će to biti prvi meče milanskih timova koji su u vlasništvu Kineza, već i zato što je u Seriji A probijen zid od 4.000.000 evra zarade od prodatih ulaznica. Inter je prodao sve karte i oborio prethodni rekord sa meča Juventusom kad se u kasu Nerazura slilo blizu 3.900.000 evra.

„Ovde Milanelo, Montela: Ostao bih vrlo rado, ali želim da ukapiram šta novi vlasnici misle o meni”, citiraju se reči trenera Milana između prelaska Milana u kineske ruke i derbija sa Interom.

Na unutrašnjim stranama se kaže da Montela ima samo jednu dilemu da li da igra sa Mati Ferandezom ili Lokatelijem na mestu Pašalića koji mora da preskoči derbi zbog žutih kartona.

Ovde Apijano, Ikardi lansira Inter: Nikada nisam zatresao mrežu gradskim rivalima. Uradiću to sa kapitenskom trakom oko ruke”, prenosi se obećanje Maurita.

Najvažnija vest za Inter je da je Galjardini ozdravio i da će zauzeti svoje mesto na sredini terena. Glavna nedoumica Piolija je da li da igra sa Banegom ili Žoaom Marijom od prvog minuta.

Dibala do 2022” podvlači na naslovnici Gazeta jednu od glavnih jučerašnjih vesti. U tekstu na unutrašnjim stranama osim što se navodi da će Argentinac zarađivati 7.000.000 evra po sezoni dodaje se da je sada samo Iguain plaćeniji igrač u Seriji A od njega, na trećem mestu je De Rosi koji inkasira godišnje 6.500.000 od Rome.

CORRIERE DELLO SPORT

Hvala Silvio”, pozdravlja Korijere trofejnog predsednika Milana sa naslovom i fotografijom Berluskonija sa svim peharima koje je osvojio njegov Milan u poslednje tri decenije.

Rimski dnevnik u podnaslovu konstatuje da je za 31 godinu Berluskoni osvojio 29 trofeja i sedam Zlatnih lopti, odnosno sedam puta je jedan igrač Milana proglašen za najboljeg igrača sveta tokom njegovog predsednikovanja.

Korijere u nadnaslovu piše o epohalnoj promeni na čelu Rosonera i kraju jedne ere, odnosno odlasku čoveka koji je promenio fudbal i osvojio sve što se moglo osvojiti.

Prostor ispod zaglavlja je ostavljen za važne vesti sa fudbalske pijace za Romu i Lacio.

„Između Rome i Kesija, totalni dogovor. Sada je red na Navasa”, tvrdi Korijere da je sve utanačeno za igrača Atalante a da je Monći u Engleskoj gde već radi na dovođenju Navasa iz Sitija.

Prema navodima lista, Roma će platiti Kesija Atalanti 28.000.000 evra i daće jednog igrača, Markicu ili Tuminela, na pozajmicu. Kesi će u Romi zarađivati 1.400.000 evra godišnje. Istovremeno, Monći koji odlično poznaje Navasa (bio je njegov igrač u Sevilji), radi na tome da ga dovede u Romu pošto mu ugovor ističe sa Sitijem u junu i došao bi u Večni grad bez obeštećenja.

Milinković potpisao: Ostajem u Laciju da bih pobeđivao”, citira Korijere reči Sergeja Milinkovića Savića posle potpisivanja novog ugovora sa koji ga vezuje za Nebeskoplave do 2022. godine. Rimski sportski dnevnik ističe da je plata našeg fudbalera udvostručena od 750.000 evra na 1.500.000 i da će rasti svake godine do kraja ugovora kada bi trebalo da iznosi 2.000.000.

Milinković je tako postao drugi najplaćeniji igrač Nebeskoplavih, više od njega zarađuje samo Čiro Imobile (2.000.000 evra). Takođe se podvlači da u ugovoru nije predviđena raskidna klauzula i da je to zahtevao menadžer našeg fudbalera Mateja Kežman.

TUTTOSPORT

Dragulj zauvek Juve plus Šik”, objedinjuje u naslovu Tutosport vest da je Dibala produžio ugovor sa Bjankonerima do 2022. godine i da je Bepe Marota ozbiljno zagrizao za talentovanog napadača Sampdorije, za kojeg je zainteresovan i Inter.

U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da će Dibala zadržati dres sa brojem 21, kako bi se razlikovao od Mesija, odnosno da neće uzeti „desetku“, jer će moći bolje da personalizuje broj 21 i tako ostvari veće profite na komercijalnom planu, kako za sebe tako i za Juve, pošto je u ugovoru predviđeno da se zarada od komercijalngo iskorišćavanja imena i lika Dibale deli.

Takođe, Tutosport tvrdi da se „desetka“ čuva za Bernardeskija, pošto Juve ne želi samo da otme Šika Interu već i jednog od najboljih igrača Fjorentine koji je, do pre par dana, bio veoma blizu dogovora sa Nerazurima.

Budućnost Bazelija je sve više bordo. Potvrde za Falčinelija, izronio Gavranović”, piše Tutosport da će nadareni Italijan u redovima Torina produžiti ugovor, te da je gotovo sve utanačeno sa centarforom Krotonea, a da je izašlo na površinu i ime igrača Rijeke, Marija Gavranovića.

Milan, kraj jedne ere. Budućnost je neizvesna”, piše Tutosport ne skrivajući seriju nelogičnosti i nejasnih detelja prodaje Milana, počev od novog vlasnika Rosonera Jongong Lija.

U dnu strane se navodi da je Inter bacio oko na zvezdu u usponu Monaka Kilijana Mbapea:

Inter se pokrenuo, kontaktiran Monako za Mbapea”.

U planovima Suninga je da Mbape formira napadački tandem Intera, dok su juče emisari Intera gledali u Briselu Tilemansa koji je jedan od glavnih pikova za sredinu terena.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.