Buongiorno Italia: Saša Lukić - 10.000.000 evra! Juventusova misija su Kovačević i Lijanko

Izvor: MozzartSport.com, 23.Mar.2017, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Saša Lukić - 10.000.000 evra! Juventusova misija su Kovačević i Lijanko

Podela klubova na velikih i male uzburkala italijanski fudbal, opet problemi oko kineskog preuzimanja Milana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Gazeta danas piše o podeli u Seriji A između velikih i bogatih klubova i malih i siromašnih koji ne mogu da se dogovore oko raspodele novca od televizijskih prava. Korijere stavlja u prvi plan večeru vrha Rome sa trenerom Spaletijem i zagrljaje i poljupce između predsednika Palote i trenera. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Tutosport sponzoriše imenovanje Bufona za sportskog direktora Juventusa kad završi igračku karijeru i piše da su u Torinu ekstremno zadovoljni, kako zbog doprinosa Saše Lukića na terenu tako i zbog vrtoglavog rasta njegove cene što je učinilo vrlo plodnom investiciju od 2.500.000 evra, koliko je Urbano Kairo platio Partizanu za igrački karton mladog Srbina.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Serije A se podelila ali je Evropa nagradila”, konstatuje Gazeta da su se italijanski klubovi podelili na liniji veliki-mali, kao i da je ozvaničeno da će od sezone 2018/19 Italija ponovo imati četiri kluba u Ligi šampiona. U podnaslovu se precizira da su Juve, Milan, Inter, Roma, Napoli i Fiorentina napustili skupštinu Zajednice prvoligaša kako bi onemogućili donošenje odluke o novoj preraspodeli novca od televizijskih prava. Mali klubovi predvođeni Lacijom, odnosno predsednikom Klaudijom Lotitom traže da se u Seriji A primene ista pravila za preraspodelu novca od televizijskih prava kao u Premijer ligi ili Bundesligi. Veliki klubovi brane svoju poziciju činjnicom da oni predstavljaju 80 odsto svih navijača u Italiji, odnosno 80 odsto pretplatnika koji omogućavaju Skaju i Medijasetu da plaćaju televizijska prava. U postojećoj situaciji, budući da je rad Zajednice prvoligaša paralisan, vrlo je lako da dođe do prinudne uprave sledećeg meseca.

Na unutrašnjim stranama Gazeta likuje što će Italija ponovo imati četiri tima u Ligi šampiona ali i upozorava italijanske klubove da ozbiljno pristupaju evropskim takmičenjima jer bi silazak ispod četvrtog mesta na listi UEFA vodio ka povratku na samo dva plus jedno mesto u Ligi šampiona. Ipak, najviše zahvaljujući Juventusu, Serija A ne rizikuje privilegovanu poziciju jer ima prilično veliku prednost u odnosu na francusko i rusko elitno takmičenje, blizu 20 bodova.

“De Bjazi: Draga Italijo, znam ko me nije želeo”, izjavio je  u intervjuu za Gazetu selektor Albanije  koji je imao velike ambicije da nasledi prošlog leta Antonija Kontea na klupi Azura. De Bjazi je rekao da svom kolegi Venturi zavidi na izboru igrača ali i da tačno zna ko je u Fudbaskom savezu Italije sprečio da on dobije Venturin posao prošle godine.

Iguain i Mesi: Prijatelji neprijatelji” objavljuje milanski dnenvik priču o dvojici Argentinaca koji će  danas igrati zajedno za Gaučose protiv Čilea a u aprilu će voditi žestok dvoboj za prolazak u polufinale Lige šampiona.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma, poljupci i zagrljaji”, slikovit je naslov povodom jučerašnje večere u jednom rimskom restoranu na kojoj su bili svi rukovodioci Rome, uključujući i specijalnog savetnika predsednika Džejmsa Palote, Franko Baldini, i trener Lučano Spaleti.  U podnaslovu se kaže da se pričalo o budućnosti Rome i da je treneru ponuđen višegodišnji ugovor kako bi ga uverili da ostane u Rimu. Koliko je ponuda ozbiljna Palota je pokazao i time što je pozvao Baldinija da dođe iz Londona u Rim i prisustvuje večeri. Kamere i telefoni novinara koji su čekali ispred restorana su zabeležili vrlo srdačan zagrljaj predsednika i trenera na kraju večere. Prema saznanjima Korijerea sada je jasno da Roma želi da nastavi sa Spaletijem i dodaje se da je toskanski stručnjak tražio još neko vreme za konačnu odluku. Palota je, po istim izvorima pristao, ali je dodao da neće čekati u nedogled Spaletijev odgovor.

“Imobile: Ja i Beloti smo tandem za Mundijal”, prenosi u vrhu naslovnice Korijere izjavu centarfora Lacija koji će sutra protiv Albanije najverovatnije činiti napadački par sa golgeterom Belotijem. Imobile je istakao da su on i Beloti nerazdvojni ne samo na terenu već i na pripremama reprezentacije.

U dnu strane Korijere piše da je iz Kine stiglo samo 20 miliona evra na račun Berluskonijevog Fininvesta na ime treće kapare za kupovinu Miliana: ”Kinezi uplatili još jednu tranšu Berluskoniju”. U tekstu na unutrašnjim stranama se precizira da će Kinezi morati da uplate do kraja ove nedelje, odnosno u petak, još 80.000.000 evra ako žele da dobiju novi datum za zatvaranje operacije.

“Šok u Tarantu: navijači tukli igrače”, svedoči Korijere o još jednoj epizodi nasilja u italijanskom fudbalu. Prema pisanju lista 30 bandita koji sebe nazivaju navijačima sa pokrivenim licima je upalo na teren za trening Taranta i počeli su da šutiraju i maltretiraju fudbalere.

TUTTOSPORT

“Magnet za talente”, otvara s tim naslovom Tutosport današnje izdanje aludirajući na mogućnost da Đanluiđi Bufon postane sportski direktor kad okači rukavice o klin. U podnaslovu se navodi da Bufonova harizma privlači velike talente da izaberu Juventus. Poslednji primer je talentovani tinejdžer Monaka Mbape koji ga je stavio u svoj tim snova. Torinski dnevnik smatra da bi za Bufona bila idealna funkcija sportskog direktora jer bi u toj ulozi moga da bude jezičak na vagi, zahvaljujući svom autoritetu, kada najbolji mladi fudbaleri budu odlučivali kom carstvu da se privole.

“Pjaca: Hoću da igram više”, prenosi se izjava mladog hrvatskog fudbalera koji pati što nema dovoljnu, po njegovom mišljenju, minutažu. S druge strane trener Juvea Alegri smatra da Pjaca još nije spreman da dobije ulogu startera i da  mora još puno da uči i da se još bolje prilagodi Seriji A i vrhunskom fudbalu u Evropi.

Klozing na rate? Milan kaže ne”, aludira list na činjenicu da se Berluskoni nije zadovoljio sa pristiglih 20.000.000 evra za kaparu i da želi svih 100 da bi dao novi datum kineskim tajkunima da spreme preostali deo novca, 320 miliona evra, kako bi i definitivno preuzeli Rosonere.

Misija mladi, Kovačević i Lijanko”, prema pisanju lista 17-ogodišnji napadač Rijeke Franko Kovačević je sve bliže Torinu iako se Đenova prva pokrenula da ga angažuje a nastavljaju se i pregovori za dovođenje Brazilca srpskog porekla.

Na unutrašnjim stranama Tutosport posvećuje i značajan prostor Saši Lukiću. “Bez straha: Trostruki skok Lukića, od Torina do reprezentacije”, naslov je teksta u kojem se kaže da bi Lukić mogao da debituje za A reprezentaciju Srbije  i da je njegova cena već učetvorostručena u odnosu na onu koju je Torino platio Partizanu prošle godine, 2.500.000 evra. Zbog toga su u Torinu veoma zadovoljni i uvereni su da su napravili fantastičan posao, odnosno da su realizovali višestruko isplativu investiciju.  Lukić je dobio javne komplimente i od Valdifjorija kojem je bukvalno “ukrao” mesto startera u redovima Granata. “Saša se veoma brzo snašao i adaptirao. On je sjajan momam i ima velike kvalitete i još veći potencijal”, rekao je bivši igrač Napolija za srpskog reprezentativca.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.